Sanitat desplaça un equip permanent a Torrevella per a preparar la fase final de la integració del departament sota la gestió pública directa

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha desplaçat un equip permanent a Torrevella per a preparar la fase final de la integració del departament sota la fórmula gestió pública directa, com ha anunciat avui la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés.

Els tècnics de la conselleria treballaran en col·laboració amb el personal del comissionat i la futura gerent del departament, María Pilar Santos, així com la resta del pròxim equip directiu, per a preparar sobre el terreny aspectes relacionats amb la integració del departament en la xarxa pública sanitària una vegada finalitzi el contracte de gestió privada del departament el 15 d’octubre de 2021.

Entre altres qüestions, els tècnics i la resta del personal de la conselleria abordaran durant les pròximes setmanes tasques de planificació i organitzatives relacionades amb la logística o els serveis externs contractats per l’empresa concessionària.

També es treballarà en aspectes lligats l’adaptació a l’entorn informàtic dels sistemes d’informació de la Generalitat o la subrogació del personal que presta els seus serveis en el departament, tant temporal com indefinit, que se seguiran en els seus llocs de treball sota la condició de personal laboral a extingir.

“Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continuem fent passos en l’itinerari dissenyat per a assumir la gestió directa del departament de salut de Torrevella i garantir la seguretat jurídica del procés, així com la normalitat en la prestació sanitària a partir del 15 d’octubre”, ha indicat Concha Andrés.

A partir d’aquesta data, en paraules d’Andrés, “el Departament de Torrevella entrarà en tots els plans de millora, modernització i noves tecnologies que porta endavant la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb l’objectiu d’aconseguir una medicina personalitza, de qualitat, pública i universal”.

La secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària s’ha desplaçat a Torrevella acompanyada per la directora general de Recursos Humans, Carmen López, i la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta, i s’han reunit amb el comissionat del Departament, José Pérez, i la gerent María Pilar Santos Fuster.

Entre avui i demà, també es mantindran trobades amb el comitè d’empresa de l’hospital de Torrevella així com amb la junta de personal i els alcaldes dels municipis vinculats al departament de salut.

Gerent especialitzada en Anestesiologia, Reanimació i Teràpia del Dolor

La visita de la secretària autonòmica a Torrevella té lloc després d’anunci que María Pilar Santos Fuster serà la gerent del departament de salut de Torrevella a partir del pròxim 15 d’octubre.

Santos és llicenciada en medicina amb l’especialitat d’Anestesiologia i Reanimació i Teràpia del Dolor. Des de desembre de 2015 i fins a l’actualitat, ocupava el lloc de directora mèdica de l’Hospital Vega Baixa d’Oriola.

Prèviament, ha exercit com anestesióloga en hospitals com el General Universitari d’Elx, on va ser coordinadora de la secció d’anestèsia obstètrica, o a l’hospital de Torrevella, com a cap del servei d’Anestesiologia i Reanimació entre els anys 2006 i 2013.

Com a part dels treballs de planificació de la integració del departament de salut de Torrevella en la xarxa sanitària pública de gestió directa dirigits a garantir la normalitat en la prestació sanitària a partir del 15 d’octubre, la Conselleria de Sanitat va publicar el divendres passat els llistats definitius de la borsa d’ocupació del Departament de Salut de Torrevella, que suposa la incorporació del mateix a l’àmbit de gestió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: