Ferrocarrils de la Generalitat licita el servei de vigilància i protecció de la Línia 10 de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la contractació del servei de vigilància i protecció de clients, agents, material mòbil i instal·lacions de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

El pressupost de licitació ascendeix a 1.309.336,25 euros, IVA inclòs. La durada inicial del contracte s’ha establert de l’11 de novembre de 2021 fins al 14 de gener de 2023.

La finalitat del servei és la de garantir amb la màxima eficàcia possible la vigilància i seguretat d’aquesta nova línia quant a instal·lacions, vehicles ferroviaris, així com de les persones que es trobin treballant o utilitzant els serveis, tant en estacions i baixadors o en dependències tècniques d’FGV.

Entre les labors del personal designat a aquestes tasques estan les de fer complir la normativa interna d’FGV en matèria de seguretat i el que s’estableix en la llei del sector ferroviari; detectar qualsevol circumstància que pugui originar una situació d’inseguretat; i impedir qualsevol fet que redundi en perjudici dels interessos de les persones usuàries, empleats i instal·lacions d’FGV. A més, des d’FGV s’ha establert com a prioritari concedir especial atenció a les persones amb diversitat funcional, i a aquelles persones amb qualsevol problema d’accessibilitat.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia.

Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície), al no estar connectada amb la resta de la xarxa quanta amb un taller provisional en el barri de Natzaret.

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani i en superfície, així com els treballs d’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat i la senyalització, comunicació i seguretat. La previsió és que la línia entri en funcionament entre març i abril de 2022.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Instal·lació de parades en superfície

De manera simultània als treballs en les estacions subterrànies i a la planificació de tots els serveis necessaris per a l’obertura de la nova línia, s’estan instal·lant les marquesines de les cinc parades en superfície.

Aquest procés, que va començar en la parada de Quatre Carreres, actualment s’està avançant amb la instal·lació de la de Ciutat Arts i Ciències-*Justícia, i després aniran progressivament les de Oceanogràfic, Moreres i Natzaret.

Les parades compten amb 23 metres de llarg, la qual cosa garantirà una major accessibilitat i més espai per a les persones que utilitzin el transport. A més, el nou equipament disposa de llocs per a col·locar informació de servei, com a horaris i plans, així com teleindicadores i suports publicitaris. Es tracta d’estructures metàl·liques que reprodueixen en la seva part posterior la silueta del “trencadís”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: