Sanitat acabarà aquesta setmana amb l’administració de segones dosis a 9 de cada 10 persones d’entre 60 i 69 anys

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública conclourà aquesta setmana el procés d’immunització completa a les persones d’entre 60 i 65 anys, després de diverses setmanes en què s’ha anat avançant amb l’administració, sobretot amb AstraZeneca, de segones dosis de la vacuna contra la COVID-19 entre persones d’aquesta franja d’edat. El mateix succeirà amb persones menors de 60 anys pertanyents a col·lectius essencials.

La notable reducció de segones dosis pendents que ja s’ha notat en aquesta aquesta setmana farà que, a partir de la pròxima, les persones vacunades amb AstraZeneca que compleixin 8 setmanes des de la primera dosi siguin citades per vacunar en els seus corresponents centres de salut.

D’altra banda, el grup de persones d’entre 66 i 69 anys vacunades amb Pfizer ja van rebre la segona dosi per completar la pauta de vacunació, el que situa en el 92% de persones d’entre 60 i 69 que van rebre la primera dosi i que , a la fin d’aquesta setmana, hauran rebut la pauta completa.

El fet que la setmana que es compleixin les tres setmanes de el major nombre de persones vacunades amb Pfizer farà que entre el 19 i el 25 de juliol, la setmana vinent, siguin administrades 265.000 dosis només amb aquesta vacuna. De fet, seran 150.000 segones dosis previstes i 115.000 primeres dosis.

El subdirector general d’Avaluació de la Gestió Assistencial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ramon Llimona, ha explicat que “en la planificació de l’administració de la vacuna contra la COVID-19 hem de equilibrar les dosis que ens subministren els diferents proveïdors amb les citacions a realitzar “.

És el cas del que succeirà la setmana que ja que, com ha assenyalat Llimona, “es complirà la tercera setmana de el punt àlgid de vacunació amb Pfizer de primeres dosis. Hem de donar una resposta efectiva a l’acompliment dels terminis en les pautes de cada vacuna i això succeirà la següent setmana amb les 265.000 vacunes de Pfizer que s’administraran “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: