Mulet: “Demanem al Govern la fi de la condescendència amb Castor i Escal UGS i que es prenguen mesures per les seues responsabilitats”

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha demanat al Govern “la fi de la complicitat del Govern amb el projecte Castor” i ha aventurat que “cerquen la caducitat de les responsabilitats que l’empresa Escal UGS haguera d’afrontar per la nefasta gestió del projecte, tant en el seu disseny com en la seua execució”.

El senador valencianista ha recordat com el propi Govern admet en una recent resposta com Escal UGS és responsable tant dels eventuals vicis o defectes en l’execució que puguen presentar les instal·lacions i es posen de manifest dins dels deu anys següents a l’entrada en vigor del Reial decret llei 13/2014, pel qual es va procedir a l’extinció de la concessió Castor, així com de les accions i omissions que, com a titular de la concessió, haja desenvolupat durant el seu període de vigència.

“En 2024 finalitzaria per tant aqueix termini de responsabilitat. Sens dubte i la gent del Maestrat ho sap perquè ho va viure en les seues carns, el que cosa havia de ser un depòsit que injectara i extraguera gas d’un depòsit submarí, es va convertir en un engendre inútil, que no funcionava i causava terratrèmols en la zona, on ja es coneixia la sismicitat i així van ser advertits per diferents institucions”, assenyala Mulet. Des d’aqueixa data tan sols hem vist mesures per a protegir als qui haurien d’haver respost per aquests fets i per la llastimosa inversió en un depòsit que era urgent i prioritari i va passar a ser ràpidament prescindible. “Tampoc la ministra de Medi Ambient i actual vicepresidenta, Teresa Ribera, ha assumit cap responsabilitat i ens resulta molt sospitós que des de la Mesa del Senat es coarte la democràtica petició d’un grup de 25 senadors a constituir una comissió d’investigació sobretot el que envolta a aquest nefast projecte energètic”, ha lamentat Mulet.

Aquesta mateixa setmana el PSOE ha preferit ignorar les peticions de la coalició de desbloquejar aquesta situació, fins i tot sabent que això implicaria el vot contrari a l’elecció en primera votació del nou president de la Cambra Alta, Ander Gil.

El senador ha retret que la pandèmia continue sent l’excusa per a demorar el desmantellament d’aquesta planta “fins al seu últim caragol, perquè no tolerarem ni un sol record d’aquesta, ja siga afonat en la mar o enterrat sense una correcta justificació” i ha tornat a alertar del fet que els taps temporals van ser instal·lats al març de 2015, fa més de cinc anys, sense que siguen els definitius.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: