Sagunt a Escena conclou la seua edició 2021 amb més de 9.000 espectadors

La 38a edició de Sagunt a Escena, celebrada del 4 al 29 d’agost, ha conclòs amb 9.226 espectadores i espectadors en total, distribuïts en una programació de 22 espectacles en cartell i un total de 24 funcions, que han arribat a un 84,8 % d’índex d’ocupació total dels aforaments.

Imma Expósito, directora artística del festival, ha mostrat la seua satisfacció per la cloenda d’aquesta edició: “Els objectius que ens vam marcar s’han pogut complir en una edició que assenyala el camí de la recuperació pels anys vinents. Més enllà de les xifres, que considerem molt bones, el festival s’explica des de l’experiència, el fet de poder compartir amb la resta d’espectadors les nits màgiques del teatre romà, el silenci absolut que en alguns moments ens provocaven els actors i actrius, així com l’espontaneïtat dels aplaudiments fora de guió i els somriures dibuixats en els rostres dels presents. Hem passat junts instants plens d’emocions i és una vivència col·lectiva que ens vertebra. Aquesta és la funció darrera d’un festival”.

A més, ha traslladat el seu agraïment a totes les persones que han treballat per fer possible les funcions: “Vull aprofitar per a agrair a totes les treballadores i treballadors, que dia rere dia han fet possible el desenvolupament del festival, al personal de sala, taquilles, al servei de neteja, al servei tècnic d’escena, l’equip de comunicació i administració, protecció civil, serveis mèdics, companyies i artistes. També el suport que ens donen l’Ajuntament de Sagunt, la Diputació de València i els nostres col·laboradors”.

Al Teatre Romà, principal espai on es desenvolupa el festival, han tingut lloc 10 funcions, amb 6.411 espectadors i cinc funcions amb totes les entrades venudes: ‘Edipo’ de Paco Becerra i Luis Luque; el concert del pianista James Rhodes; ‘Guerrero’ d’Eduardo Guerrero, Pasión Vega i Maria Terremoto; ‘La Casa de los Espíritus’ de Carme Portaceli; i ‘Sonoma’ de la companyia del coreògraf valencià Marcos Morau, La Veronal, van exhaurir les localitats disponibles.

L’Off Romà, el bloc de programació que té lloc en diferents espais de la ciutat de Sagunt i que ofereix espectacles gratuïts, ha acollit 14 funcions, amb 2.815 espectadors en total. Tres de les funcions programades han completat l’aforament disponible: ‘Eleuthería: libertad’ de Scaena Graecolatina, ‘Translúcid’ de Smoking Souls i ‘Al aire’ de la companyia saragossana Nostraxladamus.

502 treballadors i treballadores de la cultura han estat implicats en aquesta edició de Sagunt a Escena. Un total de 124 persones han treballat directament en l’equip d’organització del festival, amb 31 perfils professionals diferents en funció del servei i tasca que presten.

Referent a la part artística i de companyies participants, al festival han desenvolupat el seu treball 378 professionals, dels quals 135 artistes davant del públic i 243 pertanyents als equips de producció.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: