Redondo alerta dels problemes d’accessibilitat que la reforma de l’Avinguda de Lledó generarà en els accessos a la Basílica de la Lledonera

Els regidors de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Juan Carlos Redondo i Vicent Sales s’han reunit amb el Prior de la Basílica de Lledó, Josep Miquel Francés, per lliurar-li la informació disponible fins a la data referent a la reforma de l’Avinguda de Lledó , la qual que suprimeix tot accés de vehicles fins a la basílica. El Prior s’ha compromès a traslladar a l’Bisbat per analitzar l’impacte que pugui tenir en l’activitat religiosa.

“Des del Partit Popular pensem que aquesta reforma innecessària, que rebutja una majoria de castellonencs, va tenir un alt cost per als que accedeixin a el temple, bé sigui a través d’autobusos turístics, ja que és parada obligatòria per visitar la imatge de la patrona de la ciutat o per als assistents a les noces que allà es oficien “, explica Joan Carles Rodó.

Al projectar únicament vianants l’últim tram de l’Avinguda de Lledó fins a la basílica, impedint tot accés de vehicles que no siguin d’emergències, l’única alternativa és desviar el trànsit des de la rotonda de la castellonera pel Camí La Plana. “Obligatòriament es desviarà a tots els vehicles pel Camí La Plana ia la primera rotonda, de diminutes dimensions, hauran d’efectuar el gir dels autobusos i altres vehicles per a prendre la direcció fins a l’esplanada de Lledó. Un accés ridícul incapaç d’assumir la quantitat de trànsit que es va a desviar “, apunta el regidor Popular.

I afegeix: “L’accés que en l’actualitat és en línia recta per als vehicles, sense que hi hagi conflicte amb les bicicletes o els vianants que tenen el seu espai pel passeig central, deixarà de ser així. Un despropòsit més d’aquesta reforma que ningú vol, que ningú ha demanat i que ens costarà a tots els castellonencs 3,3 milions d’euros per l’obstinació de l’alcaldessa Amparo Marco, que es nega a escoltar l’opinió majoritària dels castellonencs que rebutja l’obra “.

A més, “aquesta obsessió per demonitzar els vehicles quan en aquest punt concret de la ciutat, amb una avinguda molt àmplia, no hi ha conflicte entre vehicles i vianants, generarà un problema on no n’hi ha, perquè no tots els castellonencs es desplacen a peu, per diferents motius, o en bicicleta “, afegeix.

I conclou: “Des del PP diem No a la reforma de l’Avinguda de Lledó, sumant-nos a molts veïns, comerciants, pimes i autònoms que veuen en aquesta reforma més problemes que beneficis. Amparo Marco va tenir l’oportunitat de demostrar en el Ple d’abril que respecta i acata l’opinió majoritària sorgida d’un procés de participació ciutadana, perquè així l’hi vam demanar en una moció, però va desaprofitar aquesta oportunitat. No està disposada a renunciar a la seva reforma, aquesta que només ella i el seu equip de govern volen “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: