L’Ajuntament de Borriana ampliarà les ajudes Parèntesi a altres sectors empresarials i autònoms locals

Aquesta setmana que es publicaran les bases de la nova convocatòria destinada a activitats econòmiques afectades per les restriccions i que no van poder optar a les ajudes Parèntesi
Podran rebre fins a 2.000 euros, més 200 euros per cada persona treballadora

A punt de resoldre la totalitat de les 217 ajudes Parèntesi presentades pels autònoms i microempreses de Borriana, pertanyents als sectors de restauració, agències viatge i gimnasos, entre d’altres; l’Ajuntament del municipi s’obrirà un altre termini per concedir noves ajudes destinades a les activitats econòmiques comercials afectades per les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, que no van poder optar a les ajudes Parèntesi perquè no figuraven en l’CNAE proposat per la Generalitat.

La regidora d’Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que l’equip municipal de govern, com ja va anunciar, va destinar els romanents de la primera convocatòria dels ajuts Parèntesi a una nova edició, i ha precisat que en cas de ser necessari el consistori “incrementarà la dotació econòmica per cobrir totes les sol·licituds”.

Segons ha indicat, en la nova convocatòria, les bases estaran publicades aquesta setmana que, s’ampliaran les activitats econòmiques amb els nous CNAE proposats per la Generalitat Valenciana i seguint l’estudi realitzat pel Pla d’Acció Territorial de l’Comerç (PATECO) dels comerços més afectats per la Covid.

A més, ha confirmat la regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, que les sol·licituds denegades en les ajudes Parèntesi perquè la seva activitat no corresponia als CNAE previstos a la primera fase “seran admeses en aquesta segona convocatòria”.

Igualment, ha indicat Molina que el consistori ha acordat amb la Federació de Comerç de Borriana ampliar a sectors econòmics que tot i estar fora dels dos llistats anteriors, per les característiques de la nostra ciutat, “puguin percebre aquests ajuts, per cobrir a totes les activitats econòmiques de la ciutat que s’han vist afectades, com a sectors relacionats amb la Festa Fallera, que des del 14 de març de l’any passat han notat els efectes negatius de la manca d’activitat “.

En concret, l’import de les ajudes serà com l’anterior i podran rebre fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada persona treballadora. Un cop publicades les bases, ha assenyalat la regidora de l’àrea, ja s’han establert els mecanismes i procediments per a tramitar-se de manera àgil, perquè es puguin presentar immediatament les sol·licituds i, com en l’anterior línia d’ajuts, “conforme es resolguin, s’aniran abonant “.

Des de l’equip de govern, ha subratllat Molina, “volem que els negocis de Borriana més afectats per aquesta crisi econòmica puguin disposar com més aviat d’ajudes immediates que contribueixin a la seva recuperació, a la conservació de l’ocupació i que mitiguin les conseqüències socials que suposa la paralització d’un sector econòmic “.

Paral·lelament, la responsable municipal de Comerç i Turisme ha recordat que en breu es posarà en marxa els Bons per al comerç local mitjançant un conveni amb la Confederació de Comerç de la Comunitat Valenciana per la seva gestió, per la qual cosa el consistori destinarà 200.000 euros.

A més, al costat d’aquestes iniciatives, Sara Molina ha avançat que el seu departament està treballant per a la posada en marxa el proper mes de juny d’una nova campanya de Rasques, aquesta vegada amb “premis directes molt estiuencs”. Igualment, ha avançat que tant l’Ajuntament com la Federació de Comerç de Borriana estan unint esforços perquè aquest any la fira de el comerç de l’estiu, POP UP, “sigui tot un èxit, i més tenint en compte que l’any passat no va poder celebrar “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: