Rebeca Torró destaca un estalvi del 69% en el transport públic per a Sagunt gràcies a SUMA i als descomptes addicionals vigents fins al desembre

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destaca l’estalvi d’un 69% en el transport públic que ha suposat per als veïns i veïnes de Sagunt la posada en marxa de la nova targeta integrada SUMA, que poden utilitzar per viatjar a Rodalies o MetroBus, i el 30% de descompte addicional que ha aplicat la Generalitat i el Govern d’Espanya a tot el transport públic autonòmic, que s’estendrà fins a finals d’any.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha fet balanç dels beneficis que han suposat les mesures per fomentar el transport públic i ajudar les famílies en una reunió amb l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en què també han tractat altres temes, com ara el pla Especial de Parc Sagunt II i la connexió metropolitana de la ciutat.

A la trobada i després de signar al llibre d’honor de la localitat, la consellera Rebeca Torró ha valorat la baixada de preus en el transport públic en la línia dels compromisos que “la Generalitat té en la recerca de solucions pràctiques, efectives i sostenibles per als ciutadans i ciutadanes a tot el territori, que fomentin l’estalvi i, alhora, contribueixin a descarbonitzar les ciutats”.

Per part seva, l’alcalde de la localitat, Darío Moreno, ha subratllat que la consellera Rebeca Torró “lidera una conselleria que vol ser sensible a les diferents problemàtiques i, sobretot, donar solucions en mobilitat sostenible, en infraestructures i, finalment al capdavall, en qualitat de vida”. L’alcalde ha definit la reunió de treball com a “molt productiva” i ha avançat que les dues administracions continuaran “treballant de la mà per aconseguir que tots aquests projectes es duguin a terme d’una manera que tinguin el major impacte positiu” al municipi.

Baixada del 69% en el preu de SUMA 10

La targeta SUMA 10, el bo de deu viatges dels títols coordinats de transport públic amb què es pot viatjar a Metrovalència, Metrobús, Rodalies i EMT, que inclou un transbordament gratuït, ha experimentat una baixada del 55% en el preu a Sagunt , respecte als anteriors títols de transport coordinats. És el màxim estalvi de totes les localitats de l’Àrea Metropolitana de València.

Així, els ciutadans i ciutadanes de Sagunt que pagaven per un bo transbord de 4 zones 26,9 euros, arran de la posada en marxa de les targetes SUMA al gener, pagaven 12 euros. Ara, amb el 30% addicional, la ciutadania paga 8,40 euros, cosa que en total ha significat una rebaixa total del 69% que repercuteix directament en els ciutadans i les ciutadanes.

En aquest sentit, els veïns i veïnes de Sagunt s’estalviaran durant aquests 4 mesos 18,50 euros per cada SUMA 10. A més, si es tracta d’un ciutadà o ciutadana que viatja cada dia en transport i compra quatre bons de SUMA 10 al mes, s’estalviaran 74 euros al mes i un total de 296 euros durant aquests 4 mesos. Així mateix, per a una família de quatre persones que fa servir el transport de manera regular, l’estalvi pujarà a 1.184 euros durant aquests 4 mesos.

Respecte a la baixada de preus del transport públic, des de l’1 de setembre passat, el Servei Urbà de Viatgers local es va sumar a la baixada de tarifes en els bons de 10 viatges aprovat a nivell nacional. D’aquesta manera, gràcies al finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’autobús a Sagunt ha tingut una baixada als bons del 30% passant a un cost de 6,10 euros el bo 10, 4,55 euros bo 10 per a més grans de 65 i 4,20 euros el bo 10 per a estudiants.

Parc Sagunt i connexions metropolitanes

A la reunió, també s’han tractat altres qüestions com el pla Especial de Parc Sagunt II i les infraestructures del parc empresarial (Parc Sagunt I i II), així com la connexió metropolitana de la ciutat, especialment, la connexió del Port de Sagunt- València, Almardà-València i Sagunt-Port amb Burjassot.

En aquest sentit i en relació amb el municipi de Sagunt, Rebeca Torró ha indicat que “es tracta d´una ciutat que ha sabut enfrontar el futur i manifestar un excepcional esperit de lluita i esperança en el progrés”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: