Rebeca Torró destaca que les mesures adoptades pel Consell permetran un estalvi entre 200 i 650 euros per a estudiants que viatgin amb transport públic

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha afirmat en la visita a la Universitat de València, (UV), que, gràcies a les mesures adoptades, els i les estudiants usuaris del transport públic, depenent de destinació i del mode de transport, podran estalviar entre 200 i 600 euros d’aquí que s’acabi l’any.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, la consellera ha assistit a la primera de les dues jornades previstes de promoció del transport públic de la Generalitat entre estudiants universitaris, que ha organitzat la Conselleria a les universitats de València i Alacant.

En concret, la consellera ha assistit a la Universitat de València, on també hi ha assistit la rectora, Mavi Mestre, i la secretària autonòmica de Política Territorial, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

En aquestes jornades, més de 50 informadors donaran a conèixer a la comunitat universitària, als campus de València i Alacant, tots els avantatges que durant aquest curs ofereix el transport públic i fomentar-ne així l’ús.

Segons ha destacat la consellera, “el full de ruta de la Generalitat i, per tant, dʻaquesta Conselleria, està marcat per avançar en sostenibilitat, fomentar el transport públic i continuar alleujant les despeses dels valencians i les valencianes”.

En la seva intervenció, Rebeca Torró ha assenyalat que aquest curs, gràcies als descomptes de fins a un 50% aplicats a diferents títols de transport autonòmics i al 30% de descompte addicional cofinançat pel Govern d’Espanya i la Generalitat, “l’alumnat es pot desplaçar de manera més econòmica a totes les universitats del nostre territori”.

En concret, a la província de València, els i les estudiants s’estan beneficiant ja de l’estalvi que ha suposat la posada en marxa del títol de transport integrat SUMA, així com del 30% de descompte addicional que s’està aplicant al transport públic, a més, de la gratuïtat a Renfe Rodalies i Mitja Distància, que ha promogut el Govern.

Així, la consellera ha afegit que “un estudiant de l’Àrea Metropolitana de València que es desplaci a la Universitat de València amb transport públic de la Generalitat estalviarà fins a 200 euros en els propers quatre mesos, gràcies a totes les mesures de foment i estalvi que s’estan posant en marxa”.

Així mateix, ha continuat, “si l’estudiant o estudianta utilitza el servei de Rodalies per arribar a València i després es desplaça fins a la Universitat en transport públic utilitzant la targeta SUMA, l’estalvi serà de fins a 650 euros, depenent del seu lloc d’origen, és a dir, en aquest cas, l‟alumna o l‟alumne podrà estalviar més de 150 euros al mes”.

Com ha recordat Rebeca Torró, “la Generalitat va ser pionera a aplicar mesures per fer el transport públic més senzill i econòmic” i ha remarcat que aquest curs “desplaçar-se fins als campus serà més barat que mai”.

“Per fidelitzar els usuaris i fer atractiu el transport públic per a la joventut, ia fi d’avançar en la lluita contra el canvi climàtic, és important donar més facilitats, així aconseguirem que més joves optin per formes sostenibles de mobilitat i menys pel cotxe privat”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: