Rebeca Torró anuncia que al setembre s’adjudicarà la redacció del projecte de rehabilitació integral de l’Estació d’Autobusos de València

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que aquesta setmana es coneixerà el nom de l’autor del projecte per a la rehabilitació total de l’Estació d’Autobusos de València, i al setembre se signarà el contracte per a la redacció del projecte que tindrà un pressupost de 190.000 euros per a aquesta actuació integral, que comptarà amb una inversió d?entre 3 i 4 milions d?euros”.

En la visita a l’inici de les obres per millorar les condicions de seguretat i habitabilitat de l’estació, la consellera ha explicat que després de més de 50 anys que està construïda, “es feia necessari emprendre una primera remodelació fins que es dugui a terme el projecte integrar de tota la infraestructura”.

Segons Torró, “es tracta d’emprendre obres que suposaran un rentat de cara i faran que l’estació d’autobusos sigui més amable, amb més lluminositat, amb més seguretat, i entre un 30 i 40% més eficient energèticament”. Així mateix, amb aquestes obres es donarà solució a diferents deficiències que han anat apareixent després de mig segle de funcionament. Per a la consellera “era molt necessari actuar a curt termini en aquesta infraestructura que no sols dóna servei a la ciutat de València, sinó a tota la Comunitat Valenciana”.

La construcció de l’Estació d’Autobusos de València es va fer el 1965. Les intervencions realitzades fins ara no han modificat de manera significativa l’esquema compositiu i funcional de l’edifici. Els seus espais, tant exteriors com a interiors i els seus elements constructius requereixen de rehabilitació.

A curt termini, cal una intervenció de rehabilitació, ja que el complex ha patit un deteriorament en el seu estat de conservació i ús. Així, hi ha patologies d’entrades d’aigües, una il·luminació deficient, problemes ocasionats pels coloms, una deficient conservació dels lavabos públics, pintura deteriorada, entre altres desperfectes.

Les obres de Rehabilitació de les instal·lacions de l’Estació d’Autobusos de València suposen una inversió de 561.688 euros i proposen una primera intervenció en l’edificació principal. La durada prevista de les obres és de sis mesos i actuació contempla, entre altres aspectes, la reparació de les entrades daigua, la pintura, la substitució dels fronts de fusteria, lhabilitació integral dels lavabos, la modernització de la senyalització i la millora de la il·luminació.

Amb aquesta primera actuació, des de la Conselleria es pretén resoldre les patologies existents i recuperar la funcionalitat, la utilització i l’atractiu de l’edifici de l’Estació d’Autobusos de València.

Informció i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: