Quatre agents mediambientals de el Grup d’Intervenció en Altura participen en unes jornades a Castella-la Manxa

Un equip de quatre agents mediambientals de la Comunitat Valenciana, adscrits a el Grup d’Intervenció en Altura (GIA) de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, han participat en les “VII Jornades Nacionals de Treballs en Altura per a la conservació de el Medi Natural “.

Aquestes jornades, que han tingut lloc de el 4 a el 6 d’octubre a la localitat de Peralejos de les Truchas (Guadalajara), ia les quals han assistit mig centenar d’agents de 13 comunitats autònomes, han contribuït a millorar els mitjans d’actuació que permeten realitzar serveis de conservació de medi natural amb major eficàcia i seguretat, a més d’aprendre, compartir experiències i posar en comú problemàtiques i vies de solució.

L’equip d’agents mediambientals valencians ha participat en el projecte de reintroducció de l’voltor negre al Parc Natural de l’Alt Tajo, a través de la construcció de 13 plataformes de nidificació a diferents punts de l’espai protegit.

El Grup d’Intervenció en Alçada de la Comunitat Valenciana també ha participat en una demostració sobre la col·locació d’emissor de localització GPS, anellament i presa de mostres de voltor negre, dins del programa de reintroducció al parc natural de l’Alt Tajo.

A més, l’equip ha intervingut en pràctiques d’autorescat, mitjançant sistema de tirolines, que possibilita el desplaçament de persones o càrregues, tant de forma vertical com horitzontal.

Dels quatre agents mediambientals, dos són de la província d’Alacant, un de Castelló i un de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: