La Generalitat licita les obres de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell de vianants i entre andanes de Metrovalencia

La Generalitat destinarà més de 4,4 milions d’euros a realitzar obres de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell de vianants i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia, de les línies 1, 2 i 3.

Amb aquest objectiu, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat un conjunt d’actuacions per un import de 4.423.172,76 euros, IVA inclòs.

Les 44 actuacions previstes són resultat de l’estudi que va iniciar FGV a 2016 per determinar l’estat en què es troben els diferents punts de pas de la xarxa de Metrovalencia. En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell de vianants i passos entre andanes, distribuïts en 33 municipis.

Les obres previstes comprenen diverses solucions com el trasllat a punts més a accessibles i segurs; la incorporació de nous elements i proteccions; el tancament o supressió de determinats passos a nivell de vianants o entre andanes; i actuacions complementàries per a la dotació de nous equipaments de senyalització o enllumenat.

Els passos en els quals s’ha previst intervenir estan situats en els municipis d’Almàssera; Meliana; Foios; Massamagrell; Burjassot; Godella; Montcada Picanya; Picassent; Carlet; Alberic; Alcúdia, Alginet; Paterna i l’Eliana.

Contingut de l’estudi

L’informe elaborat per FGV ha permès establir la prioritat de les actuacions previstes per augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de FGV.

Per analitzar la situació d’aquests punts de pas s’han utilitzat una sèrie de criteris com la intensitat mitjana relativa a el pas de vianants, visibilitat, freqüència de pas de trens, accessibilitat, sinistralitat acumulada i la normativa o regulació existent.

Dels 141 passos analitzats, l’estudi ha determinat la necessitat d’emprendre millores en 44 punts de pas de la xarxa de Metrovalencia: 2 interseccions tenen una classificació de “molt alta prioritat”; 9 “prioritat alta”; 21 “prioritat mitjana”; i 12 “baixa”.

La primera d’aquestes actuacions afectava l’estació de Paiporta, on ja s’ha executat una primera fase per millorar la seguretat i està pendent d’iniciar la segona fase per completar les millores d’accessibilitat. Al costat d’aquesta actuació ja s’ha intervingut en la Canyada ia l’estació de Seminari-CEU.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: