Puig proposa reforçar la ruta comercial entre els ports de València i Montreal per a ajudar a les pimes del sud d’Europa a accedir al mercat nord-americà

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat a les autoritats portuàries de València i Montreal la celebració d’una trobada amb l’objectiu d’establir fórmules de col·laboració per a enfortir la ruta comercial entre els dos ports que facilite a les petites i mitjanes empreses del sud d’Europa l’accés marítim al mercat nord-americà.

Puig, que ha fet la proposta aquest dimecres després de mantindre una reunió amb representants de l’Autoritat Portuària de Montreal, ha avançat que la convocatòria d’una trobada entre els dos ports compta també amb el suport de l’Autoritat Portuària de València, que li ha traslladat el seu interés.

“Hem vingut a buscar fórmules per a generar un millor servei i operativitat i, sobretot, que els empresaris i les pimes tinguen accés en unes condicions raonables a un transport de qualitat i al millor preu possible”, ha afirmat el cap del Consell, que ha afegit que la reunió entre representants de les dues infraestructures serviria per a analitzar les oportunitats que suposa el CETA en la navegació comercial.

El president ha assegurat que aquesta trobada seria una oportunitat “no sols per a les empreses valencianes, sinó per al conjunt d’empreses espanyoles i del sud d’Europa”, ja que, segons ha assenyalat, “el port de Montreal és un port molt accessible, on és fàcil buscar fórmules per a les petites empreses”.

Segons ha subratllat Puig, el port de Montreal i el de València estan molt vinculats, ja que “al voltant d’una quarta part de les mercaderies que entren al port canadenc ho fan des del valencià”. “Això està relacionat amb el fet que una de les rutes d’entrada de productes asiàtics en la costa est nord-americana siga a través de València”, ha dit.

Trobades amb el món empresarial

Durant la tercera jornada de treball de la delegació valenciana al Canadà, que ha inclòs reunions amb empresaris i amb el Dabinet d’Assumptes Exteriors de Quebec, el responsable de l’executiu autonòmic ha visitat a Montreal dues empreses vinculades a la Comunitat Valenciana: l’empresa de materials aeronàutics i de ferrocarril Bombardier i l’empresa d’alimentació Redondo Iglesias.

La companyia aèria valenciana Air Nostrum ha comprat des de l’origen prop de cent avions a l’empresa canadenca Bombardier, i Puig ha destacat que els últims que l’aerolínia ha adquirit en 2017 “incorporen un element fonamental per a nosaltres, que és la sostenibilitat”.

Segons ha destacat el president, el model d’avió de mitjà recorregut CRJ, del qual Air Nostrum ha sumat enguany 35 unitats a la seua flota, generarà un nivell de contaminació “infinitament inferior” al d’altres avions, la qual cosa constitueix un “element clau” en la lluita contra el canvi climàtic.

D’altra banda, el cap del Consell ha ressaltat l’estratègia d’internacionalització de Redondo Iglesias, empresa familiar especialitzada en ibèrics i amb vinculació amb Utiel. Es tracta d’una de les primeres empreses espanyoles a instal·lar-se al Canadà i que en 2011 va convertir la seua planta canadenca en plataforma de distribució per a mercats d’Amèrica del Nord, Amèrica central i l’eix Àsia-Pacífic.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: