La Comunitat Valenciana registra 379 casos nous d’infecció per VIH durant l’any 2016

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha volgut recordar, amb motiu del Dia Mundial contra el VIH i la sida que se celebra el dia 1 de desembre, que el mecanisme més freqüent de contagi d’aquest tipus de malalties es produeix per via sexual i el repunt de transmissió del virus, una circumstància generalitzada que també es registra a la Comunitat Valenciana.

Durant l’any 2016 a la Comunitat Valenciana s’ha experimentat un lleuger augment de les infeccions per VIH. S’han detectat 379 casos nous (als quals se sumen 76 casos que van contraure la infecció fora de la Comunitat Valenciana), enfront dels 317 casos el 2015. La taxa d’incidència és de 7,6 casos per cada 100.000 habitants.

Els nous diagnòstics d’infecció per VIH es van produir de forma majoritària en homes, aproximadament el 85,5% dels nous diagnòstics es van realitzar en homes. En aquest sentit, el 50% dels nous diagnòstics en homes es concentra entre els 25 i 39 anys. Per a les dones aquesta distribució per edat està molt més equilibrada per a tots els grups d’edat, entre els 25 i els 39 anys es concentren el 13,5% dels casos.

La taxa d’infecció en 2016 per als homes ha estat de 13,2 per cada 100.000 habitants i per a les dones 2,2 per cada 100.000 habitants. Per províncies, la ciutat de València registra una taxa de 8,3 per cada 100.000 habitants, Alacant registra una taxa de 7,2 per cada 100.000 habitants i Castelló de 5,7 per cada 100.000 habitants.

Per això, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha assenyalat que “des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha posat en marxa una campanya de prevenció dirigida especialment als grups considerats de risc per tal d’evitar nous casos d’infeccions per VIH ‘. el lema de la campanya és’ Coneixem el problema. Posem-condó ‘.

La campanya consisteix en l’enviament de missatges preventius a través de xarxes socials, i col·locació de cartells i pancartes en aquells llocs que s’han considerat més adequats perquè el contingut i conscienciació sobre aquesta problemàtica cali principalment en la població de risc.

Els missatges són “Els homes representen el 85% dels nous diagnòstics de VIH”, “Les transmissions de VIH / SIDA per via sexual han tornat a pujar”, “La sensació de risc de transmissió de VIH entre joves baixa” “Hi ha unes 16.000 persones amb VIH / SIDA a la Comunitat Valenciana “.Tot el contingut de la campanya i materials estan disponibles a http://www.san.gva.es/web/comunicacion/campana-vih-2017 i http: // www .san.gva.es / vih

D’altra banda, assenyalar que durant l’any 2016 en els hospitals públics de la Comunitat Valenciana es van realitzar 245.847 proves de VIH, fet que suposa una taxa de 49 proves per 1000 habitants, sent positives el 9,1%. Aquestes proves inclouen proves diagnòstiques i proves de seguiment o control de casos ja diagnosticats.

Pacte Autonòmic del VIH

D’altra banda, cal destacar que la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha mantingut una reunió en la qual han estat presents els representants de diferents associacions, com Calcsicova, Associació Casda, Associació ACAVIH, Comitè Ciutadà Antisida València i Lambda València, juntament amb el director general d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, la directora general de Salut Pública, Ana María García i la directora general de Farmàcia, Patricia Lacruz, per a realitzar una revisió del Pacte Autonòmic del VIH.

Durant la reunió, la consellera de Sanitat ha anunciat “la posada en marxa d’un pla pilot que es va a dur a terme a l’Hospital General de València per valorar el circuit d’utilització de la PREP en grups d’alt risc, persones treballadores del sexe “.

Així mateix, s’ha realitzat una revisió de les iniciatives acordades en la signatura del Pacte per tal d’avaluar els objectius proposats inicialment. En aquest sentit, des de la Conselleria de Sanitat s’està promocionant l’ús del preservatiu a través de la campanya que s’ha posat en marxa, per altra banda s’han establert línies de subvencions de la Direcció General de Salut Pública per combatre l’estigma de la malaltia, s’ha avançat en la promoció del diagnòstic precoç i s’estan duent a caps línies d’investigació específiques, complint així amb les línies d’acció acordades per fer front al VIH.

Casos de sida

La sida es pot considerar com la fase avançada de la infecció per VIH i es caracteritza per l’aparició de greus malalties oportunistes de caràcter infeccions o tumoral. Els tractaments antiretrovirals tenen la capacitat de frenar l’evolució cap la sida de les persones amb VIH.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: