Puig destaca la importància de potenciar el transport ferroviari en tots els àmbits i demana una inversió ‘més decidida’ en els grans corredors europeus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat de potenciar el desenvolupament d’infraestructures relacionades amb el ferrocarril en tots els àmbits, tant a nivell urbà com interurbà, i ha demanat una inversió “molt més decidida” en els grans corredors europeus .

Així s’ha manifestat el cap del Consell en la visita a les instal·lacions de l’empresa de fabricació de locomotores i trens lleugers d’Albuixech amb motiu del seu 120 aniversari. A l’acte també han assistit la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Durant la visita, el president ha pogut conèixer el procés de construcció dels sis nous trens que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adquirit per a la xarxa del TRAM d’Alacant. Aquest contracte, que ha estat adjudicat a Stadler Rail València per un valor de 43,3 milions d’euros, permetrà substituir els vehicles que actualment circulen per la línia 9 del TRAM, que connecta els municipis de Benidorm i Dénia.

En la seva intervenció, Ximo Puig, ha subratllat el protagonisme de Stadler en el desenvolupament del transport valencià, que es veurà reflectit en la fabricació de les sis noves unitats del TRAM d’Alacant que s’integraran a la xarxa a partir de 2019.

Es tracta de trens que comptaran amb un disseny i unes característiques tècniques actualitzades d’acord amb la normativa existent i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d’última tecnologia.

La incorporació d’aquests vehicles, que funcionaran mitjançant propulsió dual dièsel i elèctrica per garantir una major fiabilitat i seguretat en el servei ferroviari, forma part del procés de modernització de la línia 9 del TRAM impulsada per la Generalitat i que compta amb un pressupost conjunt que supera els 110 milions d’euros. Això permetrà equiparar aquesta línia amb la resta de l’explotació del TRAM d’Alacant en condicions de qualitat, accessibilitat i seguretat.

En l’acte de commemoració del 120 aniversari de Stadler, el cap del Consell ha reiterat la importància de concloure les obres pendents del Corredor Mediterrani, una infraestructura “fonamental”, ja que per ella passen prop del 50% de les exportacions espanyoles.

“Volem que el Corredor Mediterrani es faci com més aviat millor, que es compleixin tots els terminis i que sigui una realitat perquè això serà una magnífica notícia per a les exportacions valencianes”, ha insistit referent a això el president, que també ha remarcat el caràcter “obert i exportador “de la Comunitat Valenciana.

Puig ha destacat també el paper “fonamental” de la indústria ferroviària, que ha estat “capaç de competir en seguretat i qualitat en els mercats més exigents”, i ha agraït el treball realitzat per Stadler per situar el territori valencià “en tots els mercats del món “.

Així mateix, ha manifestat que la Generalitat està apostant “clarament” per la indústria mitjançant la generació d ‘ “un escenari vinculat a l’estabilitat, l’honradesa i el diàleg social”, que permet el desenvolupament d’una activitat econòmica “potent i sana”. Pel president, es tracta de “la millor notícia per a la sostenibilitat i l’absoluta consciència de futur que ha de tenir aquesta comunitat”.

Noves unitats de tren

Durant la visita a Stadler, els representants del Govern valencià han pogut observar la maqueta a mida real de la cabina del tren que ha dissenyat la companyia ferroviària, que actualment està treballant per incorporar les modificacions fetes a instàncies de FGV per a la seva aplicació en el projecte i fabricació de les noves unitats.

Els nous trens destaquen per l’ergonomia del lloc de conducció i la gran visibilitat que ofereix, factor fonamental en la conducció i particularment en la seva futura operació urbana com a tramvia.

Al seu torn, aquests vehicles milloren les condicions d’accessibilitat fixades per la legislació vigent, marcades pel Reial Decret 1544/2007, la Llei de la Comunitat Valenciana de 2009 sobre la matèria i la norma per a les portes EN-14752.

La tracció dual possibilita la circulació dels trens tant en els trams electrificats de la xarxa, entre Alacant i Benidorm, com a la resta fins a Dénia (línia 9). El nou material, per les seves característiques tècniques està adaptat per circular en trams tramviaris com el que s’està condicionant a Dénia o en altres punts ja en servei, afavorint així la integració del traçat ferroviari en l’entorn urbà.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: