Puig demana unió entre actors turístics i institucions per aprofitar el ‘moment històric’ de la Comunitat Valenciana

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a les institucions i agents turístics valencians que treballen per aconseguir “la màxima capacitat d’unió” mitjançant sinergies que permeten aprofitar el “moment històric” que viu la Comunitat Valenciana en el pla turístic.

El cap del Consell, que ha visitat a Londres l’estand de la Comunitat Valenciana a la fira turística World Travel Market (WTM), ha assenyalat que 2017 va a ser “un any de rècord” per al territori valencià en matèria de turisme i, per açò, ha sol·licitat la col·laboració de tot el sector per avançar “generant fiabilitat i confiança” i per “ser capaços de vincular l’èxit a la garantia de futur” de la Comunitat Valenciana com a destinació turística.

La delegació valenciana que ha viatjat a la capital britànica està encapçalada pel president de la Generalitat, al que acompanya també el secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme.

Ximo Puig ha repassat algunes de les dades que s’extrauen de la relació entre la Comunitat Valenciana i Regne Unit aquest 2017 i s’ha mostrat convençut que se superaran les “magnífiques xifres” obtingudes l’any passat en el sector turístic.

D’aquesta manera, ha explicat que la relació del territori valencià amb aquest país genera un impacte de 5.000 milions d’euros, si es tenen en compte les exportacions i l’aportació del sector turístic, una xifra que suposa 100.000 llocs de treball.

Així mateix, ha ressaltat que el turisme britànic ha crescut un 17% a la Comunitat Valenciana des que va començar l’any.

“La Comunitat Valenciana és, en aquests moments, un espai d’estabilitat, d’honradesa i de diàleg i açò conforma el millor escenari per a fer negoci”, ha afirmat el president, qui ha incidit que la seua ubicació “en el centre del Mediterrani” ofereix una “gran oportunitat” com a destinació vacacional en un entorn segur i que gaudeix d’una sanitat de qualitat.

Amb l’objectiu de promocionar el territori valencià en el mercat britànic, la Generalitat, a través de la Agència Valenciana del Turisme, treballa amb una estratègia basada en dos objectius fonamentals: l’increment de la desestacionalització turística, d’una banda, i l’augment de la diversificació de la demanda cap a nous productes, per una altra. Per açò, s’impulsaran activitats basades en el turisme cultural i urbà, el turisme actiu, l’esportiu, el turisme gastronòmic o el nàutic.

Durant la visita a l’estand de la Comunitat Valenciana en la WTM, tant Puig com el secretari autonòmic de Turisme han agraït al sector el seu esforç per donar a conèixer la Comunitat Valenciana i aconseguir que tinga presència en cites com la fira londinenca.

En aquest sentit, Francesc Colomer ha recordat també que, al marc de la WTM, la varietat d’accions desplegades per empreses i associacions valencianes estan encaminades principalment a l’objectiu comú de la desestacionalització.

Pla d’Acció 2018

Per a aconseguir els objectius fixats en el mercat britànic, l’Agència Valenciana del Turisme té previst executar un Pla d’Acció per a 2018 que contempla diverses actuacions.

Entre elles, destaquen l’engegada d’una estratègia de màrqueting digital especialment dirigida a aquests turistes, la realització d’una campanya de publicitat o les accions per reforçar la presència valenciana en fires i esdeveniments promocionals de producte a Regne Unit, els viatges de familiarització previstos per a operadors turístics i mitjans especialitzats o iniciatives de màrqueting col·laboratiu amb agents turístics britànics.

En aquesta edició de la WTM, la Comunitat Valenciana compta amb un espai propi de 210 metres quadrats dins del pavelló de Turespaña, en el qual estaran presents totes les marques turístiques del territori valencià.

Aquest espai de treball, que vol transmetre la diversitat i varietat de l’oferta turística valenciana lligant-la al concepte de ‘Mediterraneitat’, es posarà a la disposició de les empreses i entitats del sector turístic valencià durant el desenvolupament de la fira.

Després de visitar l’estand de la Comunitat Valenciana en la WTM, està previst que la delegació valenciana mantinga diferents reunions de treball amb empreses del sector turístic, línies aèries i turoperadores, que duraran fins el dimarts.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: