El golf genera a la Costa Blanca un impacte econòmic de 450 milions d’euros i 10.000 llocs de treball

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha participat aquest matí en el marc de la World Travel Market de Londres, que s’ha inaugurat avui, en la presentació de la trobada ‘Costa Blanca-Benidorm Sènior Màsters’, un esdeveniment de golf la celebració està prevista per a finals del proper any 2018. Aquesta prova, que es desenvoluparà a l’Hotel Villa Aitana del municipi, reunirà els millors jugadors del món d’aquest esport, majors de 50 anys.
 
         Es tracta, segons ha explicat el responsable provincial, d’una acció conjunta entre dues administracions públiques, Diputació d’Alacant i Generalitat Valenciana, que tenen un mateix objectiu amb el turisme esportiu, generar ocupació i benestar a la Costa Blanca.
 
         “Anem a convertir la província d’Alacant en la capital mundial del turisme esportiu i en aquest objectiu el golf ens permet desestacionalitzar la nostra oferta turística durant tot l’any”, ha comentat Sánchez, qui ha puntualitzat que “aquest torneig posicionarà al municipi de Benidorm, en particular, ia la Costa Blanca, en general, en l’epicentre del golf europeu “.
 
         “Amb el nostre clima excepcional, amb la qualitat i excel·lència de la nostra vintena de camps i amb l’oferta complementària que atresora el territori, la Costa Blanca és un dels millors destinacions nacionals per a la pràctica d’aquest esport i celebrar un torneig com aquest és un fita que ens permet consolidar la tendència alcista d’aquest segment de turistes alhora que ofereix una projecció econòmica i mediàtica de la província a nivell europeu “, ha concretat el president de la Diputació.
 
         L’acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, el president d’Hosbec, Toni Major, el vicepresident de la Federació Valenciana de Golf, Juan Pastor, el president de l’Associació de Camps Costa Blanca, Salvador Lluc, el director executiu de l’European Senior Tour, David MacLaren, i el director de Desenvolupament Melià Golf, Arjan Tingues Have, entre d’altres.
 
Segons ha detallat el president de la Diputació d’Alacant, el golf genera a la província d’Alacant un impacte econòmic de més de 400 milions d’euros, el que representa l’1 per cent del PIB, així com 10.000 llocs de treball. El responsable provincial ha indicat sobre això que “el golf és un valuós reclam turístic per a la Costa Blanca perquè no hi ha cap altre esport que generi tant benefici i atregui a tantes persones a títol individual, amb una despesa mitjana respecte a la resta de turistes de un 30 per cent més “.
 
La vintena de camps de golf dispersos per la Costa Blanca atrauen cada temporada a més de 230.000 jugadors, el 88 per cent d’ells de procedència estrangera. Es tracta d’una disciplina que atrau visitants durant tot l’any amb un alt poder adquisitiu, amb una despesa superior diari al de la resta de turistes convencionals.
 
Finalment, Sánchez ha destacat la importància que el golf té al mercat britànic, “turistes el nexe d’unió amb la Costa Blanca i amb aquest esport, en un moment d’incertesa amb el Brexit, posa de manifest que aquesta aposta del Patronat Provincial per el turisme esportiu i pel turisme de golf és intel·ligent “.
 
f
 
         Després de la presentació d’aquesta iniciativa, Cèsar Sánchez ha anunciat la intenció del municipi de Calp de construir en un futur pròxim el seu primer camp de golf, una proposta que segons ha explicat el president de la Diputació i alcalde de la localitat “permetrà a Calp seguir apostant per l’excel·lència “. “Estudiarem la manera d’acollir en els propers anys un projecte que ens permeti tenir un camp de golf que generi més llocs de treball i els mantingui tot l’any en hotels, establiments, comerços i restaurants”, ha indicat el president, que ha incidit que “en matèria de golf municipis com Calp volen sumar-se també a aquesta potent oferta de turisme esportiu”.
 
Sánchez ha destacat que Calp és una destinació única i diferent a la Mediterrània que ressalta per la seva excel·lent gastronomia i recursos naturals, així com per la seva oferta cultural i esportiva, propostes que li permeten mantenir hotels oberts tot l’any i afavorir que es mantinguin els llocs de treball.
 
“On hi ha un camp de golf no hi ha maó, hi ha verd i sostenibilitat i es garanteix l’objectiu del govern local que és fomentar l’ocupació durant tot l’any. És el camí que seguirem, sense complexos, buscant el millor per al nostre poble, que és la qualitat turística “, ha matisat el president.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: