Puig avala la projecció de Destaca en el sistema de la innovació valencià i inaugurarà dimecres la fira de transferència científica i tecnològica de Vila-real

El president de la Generalitat, Ximo Puig, inaugurarà dimecres que ve Destaca 2018, la primera fira de transferència tecnològica i científica de la Comunitat, que, del 14 al 16 de novembre, reunirà a empreses, centres de recerca, institucions, start-ups i reconeguts experts de projecció internacional al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real. Prèviament a la inauguració de la fira, Puig ha rebut aquest matí en audiència al comitè organitzador de Destaca 2018.

L’alcalde, José Benlloch, i el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, Juan Carda, han traslladat al cap del Consell els detalls de la pròxima edició de la trobada de referència de la innovació. En l’audiència, han participat també Mónica Mañas, regidora d’Innovació; Diego A. Vila, delegat de l’àrea de Congressos; la directora de Globalis, Maria Bellmunt, i el membre fundador de l’entitat Francisco Canales; el president de l’Associació Espanyola Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, i el membre de la directiva José Ribera; el director de FUE-UJI, Cipriano de Mesa, i la responsable de l’àrea de Recerca, Begoña Andrés; Jorge Llop, en representació de l’Escal; el director del CEEI Castelló, Justo Vellón; i el col·laborador de la Càtedra Fernando Sanhuesa.

«La Fira Destaca va nàixer fa sis anys amb la vocació de convertir-se en un punt de trobada entre el món de la universitat i de la recerca amb el de l’empresa, amb l’objectiu de servir de catalitzador del canvi productiu que reclama la societat actual, cap a una economia basada en la innovació i el coneixement. Per a açò, és necessari que l’àmbit acadèmic, que és on es genera el coneixement, i el de l’empresa, on ha d’aplicar-se, estiguen en contacte. Açò és Destaca, un esdeveniment per al qual comptem, un any més, amb l’aval i el suport de la Generalitat», valora l’alcalde.

El suport autonòmic a Destaca es materialitzarà novament dimecres, quan el president de la Generalitat inaugurarà la tercera edició de Destaca, esdeveniment que hui mateix ha obert les portes de l’espai Divulgació. «Més de 800 escolars van a passar fins al divendres pels tallers del Centre de Congressos, en una aposta educativa que atorga un caràcter diferencial a Destaca: moure la curiositat, l’interés i la vocació dels xiquets i xiquetes de hui, que seran els científics i científiques del futur», agrega el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica, Juan Carda. Realitat virtual, robòtica, tecnologia làser o química aplicada són alguns dels tallers i demostracions experimentals de l’espai Destaca Divulgació.

Dimecres, a les 11.00 hores, el president de la Generalitat visitarà la zona expositiva, amb 3.000 metres quadrats destinats a empreses, institucions, centres de recerca i start-ups –en estands cedits enguany per a afavorir el contacte de negocis emergents amb empreses consolidades-, a més d’una zona de networking i el recinte destinat al programa científic. El país convidat, Bulgària, obrirà el mateix dimecres les jornades, en les quals reconeguts experts abordaran els reptes actuals de la societat en conferències i Taules de Reptes al voltant de quatre eixos temàtics: agricultura, indústria i energia, salut i esport, i materials avançats.

 

Informació i Foto:UJI

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: