Professionals d’enginyeria es donen cita a València a la XIX Jornada Tècnica d’Enginyeria Hospitalària organitzada per l’Hospital Clínic

Professionals del Servei d’Enginyeria de l’Hospital Clínic de València han organitzat la XIX Jornada Tècnica d’Enginyeria Hospitalària, una trobada que ha reunit a més de 200 professionals d’aquest camp.

El lema d’aquesta edició ha estat ‘Enginyeria cap a l’excel·lència assistencial’ i ha aprofundit en el treball d’aquest estament professional en les institucions sanitàries. La trobada ha comptat amb la presència, de la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica, Carmelina Pla, a la inauguració, i amb el subsecretari autonòmic, Juan Ángel Poyatos, si clausura.

La jornada s’ha dividit en tres taules. La primera ha abordat el paper del personal d’enginyeria en la R + D sanitària, dirigida per l’enginyer Pau Redón, que ha explicat amb exemples pràctics la simbiosi cada vegada més patent entre la medicina i l’enginyeria.

La segona ponència ha tractat sobre com consolidar una organització en temps de crisi, exposada per Vicente Gil Suay, metge amb una experiència com a gestor d’organitzacions sanitàries que ha transmès la importància del lideratge per assolir l’excel·lència.

Una tercera taula ha versat sobre com es comuniquen els enginyers, per Patricia Martínez Lope, enginyera i divulgadora científica que ha centrat la seva comunicació en la faceta científic-social de l’enginyer.

El paper de l’enginyer en organitzacions sanitàries

L’Associació d’Enginyeria Hospitalària de la Comunitat Valenciana, promotora d’aquest i altres esdeveniments científics que es celebren cada any des de la seva fundació, aglutina totes aquelles persones titulades que exerceixen funcions tècniques en institucions hospitalàries i, en general, a professionals que desenvolupin activitats de disseny, execució o manteniment relacionats amb l’enginyeria, els serveis, els equipaments mèdics i l’arquitectura sanitària. Alhora, està oberta a totes persones interessades en la disciplina de l’enginyeria hospitalària, en el seu progrés, divulgació, reconeixement i la recerca de l’excel·lència en la professió.

Els fins de l’associació són la difusió de la tasca de l’enginyeria hospitalària en la societat i la col·laboració amb entitats públiques i privades en l’avanç tant de la disciplina com de la normativa i legislació relacionada. Entre la tasca d’aquests professionals es troba la innovació en la gestió tècnica d’infraestructures hospitalàries en tots els seus àmbits, planificació d’inversions, manteniment d’instal·lacions, equipament d’electromedicina, logística, gestió de residus, etc.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: