Política

Prevenció d’Incendis destina 289.000 euros a finançar la segona fase dels treballs post-incendi de Beneixama

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha comprovat in situ els treballs de restauració que avancen a bon ritme i ha anunciat que la Conselleria finançarà amb 289.000 euros la segona fase de les labors de restauració ambiental.

La primera fase dels treballs de restauració post-incendi de Beneixama entra en la seua recta final. A penes sis mesos després que es declarés el foc, el passat 15 de juliol, ja s’ha completat una sèrie d’actuacions d’urgència destinada sobretot a la recuperació de sendes, la retirada de fusta cremada, la construcció de barreres i elements anti-erosió i les mesures de recuperació de la fauna.

La inversió conjunta de primera i segona fase ascendeix fins als 589.000 euros, una xifra que es tradueix, de mitjana, en 707 euros per hectàrea afectada: la major dotació per hectàrea dels últims anys.

Mollà ha destacat les reunions conjuntes que l’Ajuntament de Beneixama, la plataforma ReplanaRest i la Direcció General de Prevenció d’Incendis vénen mantenint des d’el mes de novembre passat per a coordinar les accions.

En aquest sentit, Mollà ha confiat en el model Beneixama d’àmplia participació com a referència per a les futures actuacions post-incendi que se centraran en les hectàrees cremades en la muntanya de propietat municipal.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que aquesta segona etapa, consisteix en la consolidació de talussos i murs de pedra, la tala d’arbres que impliquen un risc fitosanitari, l’adequació de pistes en mal estat així com mesures anti-erosió en elements patrimonials com el Barranc Franc, el Pouet de la Neu, el Pou del Bellos i el Pou del Madronyal.

“La capacitat d’escolta, de diàleg i la voluntat de sumar, són alguns dels avals d’aquest procés de treball compartit, que comença ara una nova etapa i que es preveu sòlid en el temps gràcies al seguiment, revisió i avaluació contínua”, ha assenyalat la consellera.

L’execució és a càrrec de l’administració autonòmica, mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de l’assistència tècnica i la plataforma veïnal, juntament amb altres entitats, seran les responsables d’adequar la sendera CV52.

Mireia Mollà, que aquest dimecres va presentar el nou Mapa de Combustibles Forestals de la Comunitat Valenciana i l’aplicació RFOC, ha emfatitzat en l’aposta renovadora de la Conselleria en matèria de prevenció i en els resultats positius de 2019, any que ha registrat el menor nombre d’incendis en la Comunitat des que es tenen registres.

Dia de l’Arbre

La consellera també ha participat en un projecte de plantació i educació ambiental a la Canyada (Alacant) dins de les activitats programades en el marc del Dia de l’Arbre.

En la jornada xiquets i xiquetes de la localitat també han participat en aquesta acció pedagògica de respecte a la naturalesa i conservació ambiental.

Mollà ha ressaltat els “superpoders” dels arbres ja que depuren l’aire, protegeixen el sòl, redueixen l’efecte d’hivernacle, mantenen la biodiversitat i són clau en la lluita contra el canvi climàtic.

La Conselleria col·labora amb la donació de 100.000 plantes procedents dels vivers forestals de la Generalitat, que es corresponen amb espècies autòctones adaptades a la realitat forestal de cada zona.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint