Política Territorial aprova la modificació de el Pla General d’Ontinyent per avançar en el projecte de el nou hospital comarcal

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la Comissió Territorial d’Urbanisme de València, ha aprovat la modificació puntual nº 14 de el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Ontinyent, per la qual s’adapta la qualificació de part de el sòl dotacional de la xarxa primària a projectes en fase d’execució com el nou hospital comarcal.

Així, amb aquesta modificació es crea una nova dotació assistencial de 28.067 m2 per a la ubicació de el nou centre sanitari de la Vall d’Albaida, que passa a situar-se en l’àrea de sòl d’ús terciari de l’dipòsit duaner, d’acord amb els informes i els plans per a la propera construcció de l’edifici per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La parcel·la urbanitzada, que ja ha estat adquirida per l’Ajuntament, disposa de bona accessibilitat des de la carretera CV-81 (Ronda sud d’Ontinyent) i es troba en els voltants de l’estació de ferrocarril Xàtiva-Alcoi. A més, el vial perimetral a la parcel·la, amb una superfície de 13.431 m2, s’inclou en la xarxa primària viària causa de la seva rellevància en l’estructura viària municipal derivada del seu ús hospitalari comarcal.

Barranc de Matamoros

La Comissió Territorial d’Urbanisme també ha autoritzat la reclassificació de l’tram de llera obert de l’barranc de Matamoros, inclòs actualment al sector el Pla 2 de l’sòl urbanitzable industrial de el PGOU d’Ontinyent, com a sòl no urbanitzable de protecció de llits amb la finalitat de preservar i millorar el traçat de l’barranc.

D’aquesta manera, considerats els problemes d’inundabilitat assenyalats en el Patricova i els criteris de preservació de les lleres naturals vigents, s’amplia a 13.544 m² la reserva de sòl per a recuperació de la llera i es defineixen per al sector condicions d’urbanització per a la prevenció de riscos d’inundació.

El procés de tramitació d’aquesta modificació s’ha reduït a 20 mesos, incloent el preceptiu tràmit de dictamen el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana sobre la modificació de zones verdes, com a resultat de la posada en marxa de la plataforma Tàctica, en el marc de el Pla Agilitza Urbanisme, per part dels serveis urbanístics de la Direcció General d’Urbanisme de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: