Podem-EU Castelló impulsarà un Pla de Barris que planifique les actuacions prioritàries en regeneració, zones verdes i dotacions públiques a la ciutat

Podem-Esquerra Unida de Castelló centra el seu programa de govern en els barris i en les famílies treballadores. Per això, proposa l’elaboració d’un Pla de Barris a nivell municipal que s’encarregue d’ordenar el desplegament de les polítiques urbanístiques quant a la regeneració dels barris i la rehabilitació dels seus edificis, el disseny d’espais i dotacions públiques i zones verdes. Aquest programa vol ser un full de ruta per a prioritzar actuacions necessàries i assegurar la cura en els barris de la ciutat.

“Les polítiques municipals a Castelló han d’afrontar grans reptes en polítiques d’habitatge i urbanisme en els pròxims anys. A Castelló tenim un nou Pla General que ordena, regula i planifica el desenvolupament i consolidació de la nostra ciutat a mitjà termini des d’un punt de vista sostenible i humà que prioritza l’atenció en els barris”, ha afirmat la candidata a l’alcaldia, Marisol Barceló, que ha subratllat que aquesta planificació inclouria el Pla Municipal d’Habitatge així com un nou Pla de Barris a nivell municipal.

“Aquest Pla de Barris s’encarregaria d’establir criteris i prioritats clares tant en la rehabilitació dels barris i els habitatges, com la canalització d’inversions per a dotacions públiques i regeneració de l’espai públic”, ha afegit Barceló, que ha ressaltat que la captació dels fons europeus s’ha de “prioritzar per a cuidar i equipar els barris”.

La candidata municipal, Silvia Peris, ha posat en valor que la gestió de Podem-EU ha prioritzat les actuacions en els barris i les zones vulnerables. Sobre aquest tema, ha exposat que el seu treball i la seua sensibilitat “amb perspectiva de classe i social” ha permés dirigir la inversió dels fons europeus del Programa Barris de rehabilitació a edificis vulnerables del Grau, Rafalafena o Sequiol. Així mateix, destaca l’impuls d’una convocatòria d’ajudes municipals per a rehabilitació destinades a immobles vulnerables. “Una acció que ha propiciat la primera actuació de reforma en un edifici de la Guinea que no s’intervenia des de la seua construcció. Això és possible perquè des de Podem-EU gestionem pensant en la gent, en els nostres barris”. “Per això necessitem incrementar la nostra representació, per a accelerar aquestes actuacions”, ha remarcat Silvia Peris.

El programa de Podem-EU Castelló es pot consultar al web imprescindiblescastello.org.

Informació i Foto: Podem EU Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: