Podem-EU Castelló ampliarà en 190 el parc públic per a lloguer assequible, regular el preu en zones tensionades i reforçarà l’assessorament contra l’assetjament immobiliari

La candidatura municipal de Podem-Esquerra Unida Castelló vol accelerar el desplegament de les polítiques públiques d’habitatge per a garantir l’accés a un habitatge digne, frenar l’assetjament immobiliari dels fons voltor i gestionar els fons europeus per a la rehabilitació dels barris. Per això, proposa ampliar en 190 habitatges el parc públic d’habitatges públics per a lloguer assequible, facilitar la promoció d’habitatge de protecció pública per als joves i reforçar l’assessorament contra l’assetjament immobiliari amb una nova Oficina d’Habitatge en el Raval Universitari.

“En aquest mandat gràcies a Podem-EU s’ha incrementat el 10% del parc públic d’habitatge. La Regidoria ha realitzat la primera compra des de 1984 i ha gestionat la concessió d’ajudes al lloguer a 2.500 famílies de la ciutat. Volem créixer en representació per a continuar cuidant els nostres barris, invertir en aquests, rehabilitar-ho, fer-los més eficients energèticament, i lluitar contra l’assetjament immobiliari, contra les pujades de preus i contra l’exclusió residencial”, destaca la candidata a l’alcaldia, Marisol Barceló.

Silvia Peris, candidata municipal, ressalta que la coalició activarà de la forma més ràpida possible la regulació del preu del lloguer en les zones que es consideren tensionades d’acord amb la Llei d’Habitatge. “Aquesta regulació és una oportunitat per a frenar l’alça de preus del lloguer i evitar la marxa de les veïnes i veïns dels seus barris”, afig Peris.

Per a facilitar lloguers a preus assequibles, Podem-EU Castelló proposa ampliar el parc públic municipal mitjançant operacions de compra de 100 habitatges i de promoció pública de 90 habitatges en lloguer assequible; la cessió de sòl públic per a promocions d’habitatges protegits en règim de cooperativa en cessió d’ús; i facilitar la promoció privada d’habitatge de lloguer de protecció pública a la ciutat, mitjançant les ajudes del fons europeus, especialment dirigida a les persones joves.

Així mateix, continuarà potenciant la bossa de lloguer municipal, amb ajudes de suport a xicotets propietaris per a llogar en condicions de preu assequible.

La formació potenciarà la lluita contra l’assetjament immobiliari, posant en marxa una nova Oficina en el Raval Universitari per a assessorar la ciutadania. i la declaració de zones tensionades per a regular el preu del lloguer.

En rehabilitació, la confluència considera necessària la creació d’una Empresa Pública d’Habitatge, Serveis Urbans i Energies per a reforçar el múscul administratiu per a gestionar la canalització dels fons europeus i augmentar el parc públic.

Destaca la seua aposta per gestionar els fons europeus de rehabilitació del Pla de Barris, amb una inversió ja aprovada de 17 Milions d’euros que es dirigirà a barris com Rafalafena, Cernuda i Velasco, Sequiol, i el Grau “gràcies a la nostra sensibilitat social”.

També continuar amb la rehabilitació del parc municipal d’habitatge en Mestrets i Bisbe Salines, i la concessió d’ajudes per a reformes d’interior d’habitatge.

Informació i Foto: Podem EU Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: