Marisa Saavedra afirma que l’Economia Social és la millor eina per al desenvolupament integral i sostenible als pobles de l’interior

Marisa Saavedra, diputada al Congrés, i Cap de llista d’Unides Podem-EU a les Corts per Castelló, ha visitat avui la Cooperativa d’Atzeneta on ha declarat que ” les cooperatives, les principals entitats de l’Economia social, representen una realitat amb molta tradició a les nostres comarques, i que han adoptat un paper protagonista en el sosteniment de les formes de vida del món rural i en el manteniment d’una economia adaptada al medi que acaba oferint un futur a la població dels pobles en que s’implanten”.

La visita s’emmarca en les activitats de foment de l’Economía social que la diputada ha impulsat durant tota la legislatura, que va tindre un punt d’arranc amb l’organització de la primera jornada que sobre Economia social es realitzava al Congrés de Diputats, en febrer de 2022. Allí el gerent de la Cooperativa d’Atzeneta, Eladi Roca, va explicar el seu model d’entitat que va més enllà d’una cooperativa merament agrícola per passar a ser un agent de dinamització de l’economía de tot el poble i la comarca, al constituir-se en una entitat prestadora de serveis que, d’altra manera, seria molt difícil tindre en les localitats xicotetes i d’interior.

A la visita, Eladi Roca ha explicat que la Cooperativa Sant Bertomeu comercialitza fruits secs,oli o mel, disposa d’una tenda de subministraments agraris, productes de ferreteria i jardineria i gestiona la gasolinera i el supermercat de la localitat.

A més ha promogut un pla de gestió comuna de terres, i ofereix una ampli ventall de serveis de transport, assegurances, bancaris, telefonía, electricitat, assessorament, o ajuda a domicili..

Eladi Roca ha explicat que les cooperatives poden posar el recursos necessaris per activar aquests serveis que, d’altra manera no serien possibles i que no poden dependir d’una arriscada iniciativa personal. La cooperativa d’Atzeneta posa en acció els recursos agrupats de moltes persones de la zona que fan possible donar resposta a les necessitats de la població.

Marisa Saavedra ha afirmat que cooperatives de Castelló com l’a d’Adzaneta o la de Viver -que va visitar fa uns dies- “son un exemple de modernitat i d’adaptació a les circumstàncies, son entitats que estan generant ocupació i riquesa en la zona i la reinverteixen allà mateix.” ”Són el contrari de l’economia extractivista que se n’aprofita dels recursos d’un territori per endur-se’ls fora”.

S’ha compromés a continuar impulsant aquestes iniciatives, desplegant la normativa necessària, facilitant els procediments i la disponibilitat de recursos per propiciar i generalitzar experiències com aquesta, que son una referència en l’Economia social, productiva i en desenvolupament rural.

Informació i Foto: Podem EU Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: