Pérez Garijo presenta el projecte de Decret de clàusules socials en la contractació pública davant del Consell de Responsabilitat Social

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat davant el Consell Valencià de Responsabilitat Social el projecte de Decret del Consell pel qual es regula la inclusió de clàusules de responsabilitat social a la contractació pública i a les convocatòries d’ajudes i subvencions.

Aquesta norma establirà els criteris de selecció de les empreses o entitats que opten a contractes públics o subvencions, l’adjudicació i l’execució del contracte o subvenció i el compliment dels compromisos i condicions establerts a les bases.

El text estableix, entre d’altres, criteris d’igualtat de gènere, integració de col·lectius vulnerables, sostenibilitat ambiental i condicions laborals i conciliació per a l’adjudicació de contractes públics, així com per a la concessió de subvencions i ajudes públiques.

A més, garanteix la subrogació de les persones treballadores en les seues relacions laborals, bé per aplicació del règim establert a l’Estatut dels Treballadors, bé per l’aplicació del conveni col·lectiu i la negociació col·lectiva laboral aplicable, o per qualsevol acord amb valor de conveni.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “amb l’aprovació d’aquest Decret, com va passar també amb la Llei, som pioners en matèria de responsabilitat social, en qüestions com, per exemple, la subrogació empresarial, que blinda la feina digna i l’estabilitat laboral”.

Pérez Garijo s’ha mostrat satisfeta de complir amb “una demanda històrica dels treballadors i treballadors i dels sindicats”.

El projecte de decret compta amb els informes favorables de l’Advocacia de la Generalitat i del Consell Jurídic Consultiu.

La reunió ha comptat amb la presència de representants de CCOO, UGT, CEV, Concoval, CERMI, FACUA, Unió de Consumidors, FVMP, les universitats públiques, la Coordinadora d’ONGD i la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient i la Conselleria d’Economia Sostenible , Sectors Productius, Comerç i Treball.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: