Pérez Garijo: “La participació ciutadana és fonamental en la renovació de barri de el cementiri d’Alacant”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “la participació ciutadana és fonamental en la renovació de barri de cementiri d’Alacant, obrint el camí per construir entre tots un espai millor on viure” .

La consellera de Cooperació s’ha reunit amb representants de l’ONG Arquitectes sense Fronteres per conèixer el projecte d’inclusió social a través de la regeneració participativa de l’hàbitat ‘afirmacions’, que desenvolupa l’entitat al barri de el cementiri d’Alacant i que compta amb la col·laboració de la Generalitat.

En concret, Pérez Garijo ha visitat l’hort urbà que els veïns i veïnes de barri estan posant en marxa.

Pérez Garijo ha posat en valor la importància d’aquest tipus de projectes participatius “que permeten crear espais col·laboratius en què realitzar un diagnòstic de la situació amb la implicació de la ciutadania”, al que ha afegit que “es tracta de detectar els principals problemes i preocupacions a què s’enfronten cada dia els habitants de barri, tractant de donar-los solució a través de propostes d’actuació conjunta “.

Projecte ‘asertos’

‘Asertos’ és un projecte de desenvolupament local participatiu i d’inclusió social d’Arquitectura sense Fronteres i l’associació Quatorze que acompanya els habitants de barri de cementiri d’Alacant en la seva rehabilitació i que promou una millora sostenible de les condicions de vida de les persones que hi resideixen.

Gràcies a aquesta iniciativa, sorgida el 2017, s’afavoreix la inclusió social de la població; la millora de barri mitjançant actuacions de regeneració urbana; l’accés del conjunt de famílies habitants a una llar digna; l’accés a una ocupació digna; l’arrelament a través de la potenciació d’espais comuns d’esplai, oci, descans i una dotació d’infraestructura verda a través de recorreguts participatius; es potencia la resolució de conflictes socials i la inclusió urbana; entre d’altres.

Per a això, es treballa a través d’estades a la zona dels i les professionals que participen en el projecte; accions de formació i acompanyament pràctic; cursos pont cap a formacions i llocs de treball; construcció participativa sobre els usos dels espais; acció comunitària a través de grups veïnals per obrir possibilitats de decisió en què es tinguin en compte desitjos i metes comunes i promoció de la salut a través d’encreuament de coneixements entre professionals i ciutadania.

La contribució de la Conselleria de Participació en aquest projecte se centra en la conformació d’un taller de disseny col·laboratiu per al foment de el teixit associatiu i l’elaboració d’un pla de participació ciutadana.

A més, la Generalitat col·labora amb l’ONG Arquitectura sense Fronteres en iniciatives de caràcter internacional en països com Guatemala, Moçambic, Nicaragua, Colòmbia, Cuba i destinades a la població sahrauí.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: