Orpesa es converteix en seu de la innovació amb la tercera edició de Destaca en Ruta

Orpesa ha inaugurat aquest dijous la tercera edició de la fira Destaca en Ruta, un esdeveniment referent de transferència de coneixement científic i tecnològic de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, el municipi costaner reprèn l’activitat de la fira itinerant després del parèntesi provocat per la pandèmia i es converteix en la seu d’un fòrum en el qual confluiran persones, empreses, entitats i administracions que tenen com a denominador comú aproximar els coneixements científics i tecnològics generats en les instàncies acadèmiques investigadores al món de les empreses.

El president de la Diputació, José Martí, ha sigut l’encarregat d’inaugurar aquesta cita, organitzada per la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, els ajuntaments d’Orpesa i de Vila-real, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. «Avui, ací a Orpesa, ens esperen dos dies en què convergiran idees i equips de treball que generaran noves perspectives de creixement per als nostres municipis. Orpesa és un poble que mira al futur i des d’ací construïm una mica més el futur que encara ha d’arribar».

Per la seua part, Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I de Castelló, ha destacat la importància d’impulsar la transferència tecnològica i científica i ha repassat algunes de les accions que s’estan desenvolupant en aquesta línia. «Hi ha necessitat de futur, voluntat de futur i vies de futur per a la transferència científica i tecnològica i aquesta fira és una punta de llança que obri, des de fa uns anys, camí en una bona direcció. Potenciem-la, incrementem el seu valor i apostem per ella per a contribuir al canvi que la Comunitat Valenciana necessita en aquest àmbit», ha assenyalat.

L’alcaldessa d’Orpesa, Araceli de Moya, ha subratllat que la trobada «servirà per a debatre sobre estratègia territorial per al foment d’ocupació i la creació de sinergies entre municipis que conformem el Pacte territorial de la Plana Alta Nord» i ha recordat que «treballem en el projecte de construcció d’un centre tecnològic en el qual diverses línies d’investigació siguen el focus d’interés del teixit empresarial nacional per a assentar-se en el nostre municipi».

A aquesta trobada no ha faltat José Benlloch, president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació i alcalde de Vila-real, qui ha destacat que «per a Vila-real és un orgull que el que sens dubte és el vaixell almirall de l’aposta per la innovació que vam fer fa ja 10 anys, la nostra Fira Destaca i la seua alma mater, la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, continue creixent i consolidant-se». I és que «el fet que la fira Destaca isca en ruta per la província significa majors oportunitats per a tots», ha assenyalat.

La jornada d’inauguració, que ha sigut conduïda per Juan B. Carda, director de la fira, ha comptat amb la participació de Begoña Bellés, directora territorial de la Conselleria d’Innovació; Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació; María Dolores Guillamón, presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló; i Luis Manuel Monzó, subdelegat de Defensa a Castelló.

Després de la visita de les autoritats als més de 30 estands presents en aquesta fira, el director general de Turisme, Herick Campos, i la directora d’Innovació, Educació i Inversions de l’Organització Mundial del Turisme (UNWTO), Natalia Bayona, han sigut els encarregats de conduir la conferència inaugural titulada «Coneixement, cooperació i competitivitat com a fites clau en la transformació del territori».

Espais expositius i taules de debat

Durant dues jornades (23 i 24 de setembre), el recinte multiusos d’Orpesa acollirà diferents trobades entre entitats, empreses i emprenedors que mostraran les seues innovacions en un espai per a generar oportunitats, donar a conéixer els reptes futurs i potenciar les relaciones universitat-empresa i centres d’investigació. I com no podia ser d’una altra manera, la Universitat Jaume I mostrarà al públic els últims projectes d’investigació que poden generar oportunitats per als professionals i les empreses, així com despertar la creativitat dels tècnics i els investigadors.

La divulgació científica és una de les branques de la Fira Destaca i així serà també en aquesta edició Destaca en Ruta d’Orpesa amb els estands demostratius, tallers pràctics i visites guiades per als més joves. L’espai expositiu comptarà amb una zona de networking per a reunions b2b (business to business) entre professionals, investigadors i empresaris. A més, se celebraran diferents taules de debat amb moderador i secretari, amb la presència d’investigadors de la Universitat Jaume I i empreses i entitats convidades per cada tema.

La zona divulgativa rebrà visites concertades i estarà oberta al públic general tant aquest dijous com el divendres, en horari de matí.

Cal recordar que totes les activitats són gratuïtes, encara que es requereix la inscripció prèvia a través de la pàgina web http://www.feriadestaca.es.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: