Oltra: “Volem ser una terra d’acollida i que defensa els drets i llibertats de les persones”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusiva, Mónica Oltra, ha afirmat que les valencianes i els valencians “volem ser terra d’acollida, volem ser part de l’món, d’aquesta part de món que defensa els drets i llibertats de les persones, de totes les persones “.

En aquest sentit, ha remarcat que és “intolerable” que les persones “siguin perseguides, assetjades, tancades o assassinades per ser, per dir el que pensen, per defensar els més vulnerables, per demanar justícia, sigui al nostre país oa qualsevol un altre “.

Per això, el Consell ha impulsat un programa que protegeix els defensors i les defensores dels Drets Humans, per “ajudar-vos de la manera que puguem però, sobretot, perquè la vostra veu sigui escoltada a tot el món”.

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la recepció a Said, Thais, Lluís, Laura i Julián, defensors i defensores dels drets humans i integrants de el Programa Valencià de protecció integral i Acolliment de Defensors i Defensores dels Drets Humans posat en marxa per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en col·laboració amb l’Ajuntament de València i l’IVAJ.

“En un planeta finit, una societat globalitzada i una pandèmia mundial, -ha assenyalat la vicepresidenta- no podíem ser indiferents a les situacions d’especial vulnerabilitat que s’estan donant en alguns llocs de l’món. Per això hem impulsat aquest programa, que pretén ser alhora suport i altaveu; acollida i denúncia “.

En aquest sentit, ha explicat que l’objectiu és “teixir xarxes, donar suport a les persones que lluiten pels drets humans, fomentar el teixit organitzatiu, promoure la participació i la unitat popular, treballar de forma col·laborativa, buscar alternatives a el desenvolupament per fer un planeta més sostenible i socialment just i denunciar la vulneració dels drets humans, allà on sigui necessari “.

Oltra ha manifestat el seu orgull per la valentia d’aquests defensors i defensores dels drets de les persones, que vénen de “lluitar en llocs on es priva de llibertat als qui creuen en la democràcia” i els ha demanat que “siguin un exemple i una inspiració per a les generacions joves, presents i futures “.

“Volem que la nostra joventut us conegui i sàpiga que al món hi ha persones que lluiten pels drets humans, encara que hagi de posar en risc la seva vida -ha assenyalat-. Que sàpiga que, en moltes parts de món, les persones són perseguides per ser o pensar diferent als mandataris, per protegir les seves terres o les seves criatures, per ser dona, o per ser LGTBIQ “.

“Com defensors i defensores dels drets humans us acollim i us demanem que sigueu aquest exemple, que sigueu la flama que fa bategar el cor de la justícia social en el món ia València”, ha remarcat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: