EducacióPolítica

Oltra: “S’està treballant perquè les persones condemnades per delictes contra la seguretat viària puguin fer treballs comunitaris en el IVASS”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que el seu departament està treballant amb el Ministeri d’Interior, a través de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, perquè les persones condemnades per delictes contra la seguretat viària puguin complir les penes de treballs comunitaris en els centres de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS).

La vicepresidenta ha informat d’aquesta col·laboració durant la seva intervenció en la inauguració del V Congrés Nacional sobre Seguretat Vial i Discapacitat organitzat per Aspaym i el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que se celebra a València per tractar les polítiques vials urbanes per a vianants i persones amb mobilitat reduïda.

En la seva intervenció, Oltra s’ha referit als alts dades de sinistralitat viària, especialment els relatius a la mortalitat dels col·lectius més vulnerables, vianants, ciclistes i motoristes, que des de l’any 2012 ha crescut en un 6% i suposen ja gairebé el 50% dels morts en accidents de circulació a Espanya. A aquestes dades sobre sinistralitat s’uneix l’augment dels delictes contra la seguretat viària que arriben als 100.000 anuals a tot Espanya.

“Volem col·laborar, des dels centres del IVASS que atenen persones amb diversitat funcional, en l’efectiu compliment de les esmentades penes de treball en benefici de la comunitat, mitjançant la prestació de determinades activitats d’utilitat pública i d’atenció directa a les persones, moltes de les quals estan en aquests centres per les conseqüències d’accidents de trànsit “, ha indicat.

La vicepresidenta ha assenyalat que amb aquest objectiu “s’ha iniciat la tramitació d’un conveni de col·laboració entre el IVASS i la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries que comprometrà a aquest institut a facilitar un nombre de places a les persones condemnades per sentència judicial, especialment per delictes contra la seguretat viària, a treballs en benefici de la comunitat “.

Oltra també ha destacat en el seu discurs el model de mobilitat de la ciutat de València “com a sostenible i inclusiu, fet per a tothom, que garanteix l’accessibilitat universal i, particularment, la plena inclusió en la vida urbana de les persones amb mobilitat diversa “.

Llei d’accessibilitat

En aquesta línia, la vicepresidenta ha assenyalat que la Generalitat està preparant per a aquesta legislatura una nova llei d’accessibilitat universal que es planteja com “un repte social per avançar cap a una convivència més humana que tingui present a totes les persones amb totes les diversitats i capacitats “.

La titular d’Igualtat ha explicat que les lleis d’accessibilitat vigents a la Comunitat, alguna amb més de 20 anys d’antiguitat, “no cobreixen ara mateix tots els àmbits d’aplicació de l’accessibilitat universal que exigeix ​​mesures específiques en àmbits no regulats encara” .

Per a Oltra, aquesta llei transversal que afectarà a milers de persones “suposa un canvi de paradigma que garanteixi la mobilitat i el compliment de les exigències d’accessibilitat, físiques i virtuals, amb els ajustos i mecanismes adequats”.

Així mateix, la llei contemplarà l’eliminació de les barreres no només físiques, sinó de totes aquelles que cal suprimir per atendre totes les diversitats físiques, intel·lectuals, mentals, orgàniques o sensorials, “de manera que l’espai comú, en el seu conjunt, sigui un espai sense barreres “ha conclòs la vicepresidenta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint