Política

Oltra: ‘Les polítiques del Consell han consolidat la Comunitat Valenciana en el comerç exterior i com a espai segur per a la inversió empresarial’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “les polítiques del Consell han consolidat la Comunitat Valenciana en el comerç exterior, amb un volum d’exportacions de més de 28.600 milions d’euros per primera vegada en la seua història, i com a espai segur per a la inversió empresarial, la qual cosa reflecteix el fet que hi haja hagut un augment de les inversions del 513% en el primer semestre de 2017”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la reunió semestral del Consell Interterritorial d’Internacionalització que se celebra a València, “una bona ocasió per a mostrar una comunitat que, a poc a poc, està revertint una imatge exterior que ens ha danyat en els últims anys”.

En l’acte d’inauguració de la reunió del Consell Interterritorial, que compta amb la presència de representants de totes les comunitats autònomes, la Cambra de Comerç d’Espanya, el ICEX i la CEOE, per a recolzar la internacionalització de les empreses mitjançant la implantació de polítiques conjuntes de promoció en l’exterior i d’atracció de la inversió estrangera a Espanya, han participat també la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, i el conseller delegat de l’Institut de Comerç Exterior, Francisco Javier Garzón.

Durant la seua intervenció, la vicepresidenta del Consell ha posat l’accent que la Comunitat Valenciana ha augmentat la seua base exportadora, amb 7.391 empreses exportadores estables, un 4% més que en 2015. “Una dada molt significativa que obeeix a la política del Consell d’apostar per una economia productiva i no especulativa, suport als sectors industrials i aposta per les nostres xicotetes i mitges empreses, que constitueixen la base del teixit productiu valencià”.

Referent a açò, Oltra ha destacat que les exportacions de la Comunitat Valenciana van superar el passat any els 28.600 milions d’euros “per primera vegada en la història”, la qual cosa situa a la Comunitat Valenciana com la segona comunitat més exportadora.

Així mateix, el saldo comercial “és el més sanejat entre les comunitats autònomes més exportadores, amb un superàvit que supera els 4.800 milions d’euros en 2016 i que està contribuint a finançar el dèficit exterior a nivell nacional”.

No obstant açò, la vicepresidenta ha volgut també posar l’accent que la consolidació de la Comunitat no solament s’aprecia en el comerç exterior, sinó també “en l’impuls del Govern del Botànic per consolidar la nostra terra com a espai segur per a la inversió empresarial seriosa, socialment responsable i ambientalment sostenible”.

De fet, la Comunitat compta amb un dinamisme inversor en el primer semestre de 2017 del 513% i amb 11.000 empreses de participació estrangera a la Comunitat, “algunes de les quals han tornat després d’haver abandonat la comunitat”, ha precisat la vicepresidenta.

En el transcurs de la seua intervenció, Oltra no ha deixat de costat l’aspecte social del creixement econòmic, ja que, segons la vicepresidenta, “ha de redundar en un millor benestar de les persones, en una major cohesió social i a procurar un planeta millor per a totes nosaltres i tots nosaltres”.

Segons la vicepresidenta, el progrés econòmic “va unit al progrés humà, a la igualtat salarial, al compromís ètic, a la responsabilitat social, a la cohesió social, a generar les bases d’una societat més igualitària i que garantisca la inclusió de totes *ls persones i el compliment dels seus drets”.

Polítiques a mesura per a fomentar la internacionalització de les xicotetes empreses

Oltra també ha fet referència a l’aposta del Consell per recolzar la internacionalització de les xicotetes i mitges empreses, “base del teixit productiu valencià”.

Referent a açò, Oltra ha insistit que el Consell és conscient “de les dificultats a les quals s’enfronten dia a dia aquestes empreses i el que costa pujar la persiana cada dia”. És per açò, que el Govern valencià aposta per “dissenyar polítiques a la mesura de les seues necessitats”, ja que són “les que menys recursos tenen per a afrontar la seua expansió internacional”.

Principals línies d’actuació del Consell per a fomentar la internacionalització

La vicepresidenta ha repassat les principals línies d’actuació que està desenvolupant el Consell per a recolzar a les empreses en el mercat internacional, des de les ajudes econòmiques fins al desenvolupament de programes d’assessorament especialitzat a càrrec d’experts, un ambiciós Pla de Promoció Exterior o serveis personalitzats desenvolupats des de la XARXA Exterior de Ivace.

Així mateix, ha destacat que, en l’àmbit de la inversió estrangera, “estem intentant augmentar el flux d’inversió forana al nostre territori, ja que comptem amb les variables per a acollir amb èxit qualsevol projecte empresarial”.

De fet, ha assenyalat que en el primer semestre de 2017 “hem rebut una inversió estrangera productiva de 333 milions d’euros, la qual cosa correspon al 3% de la inversió productiva rebuda a Espanya”.

“En aquest àmbit, -ha esmentat- hem impulsat l’avantprojecte de Llei de Creació del Punt d’Atenció a la Inversió, que promourà la màxima coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat, així com amb l’Administració de l’Estat, l’Administració local i la resta d’organismes involucrats en els projectes d’inversió. Una mesura dirigida a la promoció i estímul del creixement econòmic i la generació d’ocupació”.

Recuperació Econòmica de la Comunitat Valenciana

La vicepresidenta ha finalitzat la seua intervenció recordant les bones perspectives de futur que per a l’economia valenciana. Així, s’ha referit a l’últim informe de BBVA *Research i també el de Funcas, presentat recentment, que indiquen que “el PIB de la Comunitat Valenciana creixerà un 3,2% en 2017 i un 2,7% en 2018”.

Segons aquests informes, l’economia de la Comunitat “seguirà creixent per sobre de la seua mitjana històrica en el bienni 2017-2018, completant cinc anys amb un creixement mitjà del 3%.

En concret, durant el primer semestre d’aquest 2017 s’estima que el PIB valencià podria haver augmentat a un ritme mitjà del 0,9% trimestral, per damunt tant de la mitjana nacional com de l’observat en el segon semestre de 2016”, unes previsions que “expliquen l’evolució esperada del mercat laboral, amb la creació de 120.000 llocs de treball fins al final de 2018 i una reducció de la taxa d’atur esperada fins al 14,4%”.

Amb tot açò, està previst que la Comunitat “recobre el seu nivell absolut i per càpita del PIB precrisi en 2018 i el creixement de la productivitat mitjana en els diversos sectors suposa un suport per a mantenir aqueixa tendència en el mig termini”, ha conclòs.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint