Oltra “La futura llei LGTBI atorgarà nous drets sense llevar-li’ls a ningú”

Informació i Foto: http://www.gva.es

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la futura llei integral per a la igualtat efectiva de persones LGTBI (lesbianes, *gais, *trans, *bisexuales i *intersexuales) “serà una norma que atorga drets nous, però sense llevar-li’ls a ningú”, i continua situant a la Comunitat Valenciana en l’àmbit d’aquelles autonomies que treballen per la protecció dels col·lectius més vulnerables.

Oltra ha presidit la primera reunió de la comissió de treball per a l’anàlisi de l’esborrany de l’avantprojecte d’aquesta llei que pretén promoure la “igualtat real” d’aquest col·lectiu i lluitar contra la discriminació que encara pateix en molts àmbits, comptant amb la participació de siete conselleries, diverses entitats del col·lectiu LGTBI i tots els grups parlamentaris.

Aquesta llei, juntament amb la recentment aprovada Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere, representen els dos pilars sobre els quals es basen la política de diversitat impulsada pel seu departament en l’àmbit *LGTBI, ha assenyalat.

Oltra ha defensat que, després de l’aprovació de la coneguda com a llei Trans, que implica la despatologitzación de la transsexualitat i el reconeixement del dret de tota persona a expressar el seu sexe sentit, era necessari afrontar un altre dels grans problemes que pateix aquest col·lectiu, que és la discriminació que pateix i que en molts casos es tradueixen en agressions.

En aquest sentit, l’últim informe sobre delictes d’odi elaborat pel Ministeri de l’Interior evidencia que el 18,1% d’aquest tipus d’incidents que es van registrar a Espanya en 2016, estaven relacionats amb l’orientació sexual o la identitat de gènere, i si aquestes dades es comparen amb els de 2015 s’evidencia un creixement del 36,1%.

Aquest increment és el més important en el conjunt dels incidents considerats com a delictes d’odi, per damunt del racisme o de les agressions relacionades amb la diversitat religiosa, i la situació requereix una especial atenció a la Comunitat Valenciana, tenint en compte que València i Alacant es troben entre les províncies on hi ha una major incidència d’aquest tipus d’accions.

Aportacions de la ciutadania

La vicepresidenta ha explicat que “el Consell del Botànic té com una de les seues prioritats aconseguir la igualtat real i efectiva de totes les persones, i amb este objectiu va a treballar en aquesta nova llei”, per a la qual ja s’ha iniciat un tràmit de consulta prèvia a la ciutadania, que s’ha saldat amb la presentació de 84 propostes fetes per particulars i entitats.

Aquesta primera consulta “ha evidenciat el desig de la ciutadania de que l’Administració assumisca les seues responsabilitats com a impulsor de polítiques públiques i engegue accions que faciliten la igualtat de condicions i l’atenció a la diversitat en àmbits com l’educatiu o el laboral, tenint en compte la importància que totes les accions tinguen un caràcter trasversal”, segons la vicepresidenta.

La creació d’un observatori contra la LGTBIfobia, el disseny de polítiques de suport i protecció a col·lectius vulnerables i d’atenció a les víctimes de discriminació són algunes propostes plantejades a través de la consulta que es va habilitar en la web de la Conselleria, i on també es va proposar una major formació del personal públic en l’atenció a la diversitat així com accions que donen visibilitat a aquest col·lectiu.

Oltra ha valorat les aportacions de la ciutadania i ha explicat que un 79% d’elles s’han incorporat a l’esborrany, juntament amb les propostes realitzades des de la Direcció general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, i les aportacions que s’han fet des de les diferents conselleries que han presentat en el procés previ.

Les polítiques d’igualtat “han de tenir un caràcter trasversal”, ha assenyalat la vicepresidenta, qui ha incidit en l’objectiu que aquesta llei servisca per a protegir els drets que el col·lectiu LGTBI ha anat adquirint en els últims anys i que alguns “no semblen disposats a acceptar”.

“La llei pretén donar resposta a aquests discursos d’odi contra les persones LGTBI, per a construir una societat en la qual no existisquen agressions per qüestions d’orientació sexual o identitat de gènere, i en la qual cada dia més persones accepten i respecten la diversitat sexual, familiar i de gènere”, ha assegurat.

Així mateix, la llei contempla àmbits com el sanitari, l’accés a l’ocupació o la defensa de la igualtat d’oportunitats-ha informat Oltra-qui ha explicat que, a partir d’aquest moment, s’obri un termini perquè els participants en la comissió puguen presentar les seues al·legacions i propostes amb l’objectiu d’aconseguir un text el més consensuat possible.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: