Oltra informa sobre la construcció de dos recursos per a persones amb trastorn de salut mental i un centre de dia per a gent gran a Oliva

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat sobre la construcció a Oliva d’un centre residencial i un CRIS per a persones amb trastorn de salut mental, a més d’un centre de dia per a gent gran, dins el Pla d’Infraestructures socials de la Conselleria posat en marxa “per dotar els municipis de la Comunitat Valencina d’un sistema públic de serveis socials d’atenció primària forta i de qualitat”.

La vicepresidenta s’ha reunit amb l’alcalde d’Oliva, David González, per tractar sobre les infraestructures de serveis socials en el municipi i traçar la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Oliva per impulsar aquests projectes.

Oltra ha explicat que la construcció d’el centre residencial i el CRIS d’atenció ambulatòria per a persones amb trastorns de salut mental “donarà resposta a les necessitats que hi ha en tota la comarca de la Safor en l’àmbit de salut mental”, ja que la comarca no disposa de cap centre residencial d’aquestes característiques.

Així mateix, la vicepresidenta ha anunciat la construcció d’un centre de dia per a gent gran al casc urbà d’Oliva, “en un projecte de rehabilitació que tindrà una capacitat de 60 places” i que permetrà a la gent gran ia les seves famílies disposar d’un recurs d’atenció diürna “prop de casa, sense tenir la necessitat de desplaçar-se a un altre municipi”.

La vicepresidenta ha assenyalat que molts municipis de la Comunitat presenten “un dèficit important” en infraestructures i recursos de caràcter social a causa de dècades de governs on els serveis socials “no han estat cap prioritat”.

En aquest sentit, Oltra ha destacat la necessitat d’impulsar el Pla d’infraestructures per “prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l’Estat del Benestar”, i per a la “reconstrucció i dignificació de el sistema de protecció social amb les suficients prestacions, serveis i recursos “.

En aquesta reconstrucció de sistema “és fonamental la col·laboració entre institucions” i ha garantit que se seguirà treballant conjuntament amb l’Ajuntament d’Oliva per “avançar ràpid” en els projectes anunciats.

Per la seva banda, l’alcalde d’Oliva ha mostrat la seva satisfacció i agraïment a la vicepresidenta i a l’equip de la Conselleria “per donar resposta a les necessitats d’Oliva i de la comarca de la Safor pel que fa a recursos socials”.

David González s’ha compromès a continuar treballant i cooperant amb la Conselleria “per dotar Oliva d’unes infraestructures dignes i necessàries”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: