Oltra: “Hem de preguntar-nos quin futur volem per a la nostra joventut i apostar per polítiques d’emancipació, igualtat i lluita contra el canvi climàtic”

5000 / 5000
Resultados de traducción
La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat avui la necessitat de “preguntar-nos què present i quin futur volem donar als nostres i les nostres joves i en quina mesura participen en el desenvolupament d’aquestes polítiques, com a ciutadans de ple dret que són “.

En aquest sentit, ha assenyalat la importància de “apostar per polítiques d’emancipació” i que fomentin “la igualtat i la lluita contra el canvi climàtic”, atenent així a les principals inquietuds que preocupen a la joventut en l’actualitat.

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la jornada de presentació ‘on line’ de l’Observatori Valencià de la Joventut, en la qual s’ha informat també sobre les conclusions de l’Estudi de Joventut de la Comunitat Valenciana 2020, dos eines “molt importants per a la construcció de les polítiques integrals de joventut a partir de quines són les seves preocupacions i la manera de vida i relacionar-se amb la societat que tenen les persones joves “.

La vicepresidenta ha apuntat que els resultats d’aquest treball “revelen importants dades que ens han de servir a les administracions públiques per desenvolupar les polítiques ‘amb’ la joventut, fent-los protagonistes de les mateixes”.

Entre ells, ha destacat que la principal preocupació de la joventut és la seva situació socioeconòmica, per la “angoixa que els genera la impossibilitat de poder emprendre un projecte de vida independent a causa de les dificultats sobre l’accés a la feina i la precarietat laboral o l’accés a un habitatge “.

Així mateix, ha ressaltat l ‘ “alta tolerància de la joventut actual respecte a les llibertats i dret de les persones, com ara el dret de les persones a viure la seva orientació sexual en llibertat”, a més de la “preocupació molt majoritària per la igualtat entre dones i homes i pel canvi climàtic “.

Oltra ha assenyalat que l’objectiu de el Consell és “accelerar la posada en marxa i implementació de l’Estratègia Valenciana de la Joventut tenint en compte aquest diagnòstic, amb l’objectiu principal de procurar l’emancipació de la gent jove perquè pugui posar en marxa els seus projectes vitals amb polítiques socials i laborals que afavoreixin aquesta emancipació i la lluita contra les desigualtats “.

D’altra banda, ha indicat que també és “molt acusada” la necessitat de “posar en marxa polítiques que lluitin contra l’emergència climàtica, tal com ja està fent el Consell”.

Observatori Valencià de la Joventut

L’Observatori Valencià de la Joventut (OVJ) és un instrument per dur a terme els estudis, les investigacions, les publicacions i els programes experimentals de joventut i lleure educatiu a la Comunitat Valenciana.

Amb ell es vol impulsar la recerca i l’estudi sobre la realitat juvenil i, sobretot, disposar de la informació rellevant per al disseny i el desenvolupament de les polítiques de joventut, a través de l’Estratègia de Joventut així com col·laborar en la creació, la gestió i la difusió d’estudis sobre joventut rellevants per avançar en les demandes juvenils.

En aquest enllaç (consultar aquí) estan disponibles i oberts estudis d’àmbit autonòmic, local així com altres documents de referència, tots ells són rellevants per a la presa de decisions polítiques.

Estudi de la Joventut de la Comunitat Valenciana 2020

En l’acte s’ha presentat l’Estudi de Joventut de la Comunitat Valenciana 2020, realitzat per l’IVAJ en col·laboració amb Injuve, a partir de 1.216 entrevistes personals a joves de 15 a 30 anys residents a la Comunitat Valenciana. Les dades s’han ponderat en funció de la població de les comarques per reflectir la realitat i diversitat de la joventut al nostre territori. El treball de camp es va desenvolupar de l’16 a el 9 de juliol de 2020

L’enquesta indaga en les activitats d’oci, el temps d’ús diari d’Internet i els principals usos d’Internet. Un ampli apartat es dedica a la implicació sociopolítica, la convivència, la manera de ser i les relacions, joves i educació, el mercat laboral, la situació econòmica, símbols d’identitat, experiències i pràctiques sexuals

L’estudi de la joventut valenciana és un bon indicador per conèixer els temes que susciten més interès; per al 90% és l’accés a la feina, seguit per l’educació (87%), la seguretat (86%), les desigualtats entre homes i dones (85%).

També un 74% de les persones enquestades es mostra preocupat pel canvi climàtic i mostra un suport majoritari a prohibir l’ús de plàstics en envasos de supermercat, fer més campanyes per conscienciar de la importància de reciclar i separar residus o utilitzar els diners públics per fomentar energies renovables.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: