Oltra destaca la voluntat del Consell d'”obrir camins on les petites i mitjanes empreses valencianes no poden arribar pels seus propis mitjans”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la voluntat del Consell de “aixecar ponts i obrir camins allà on les petites i mitjanes empreses emprenedores valencianes, que són el teixit empresarial majoritari valencià, no poden arribar pels seus propis mitjans”, amb l’objectiu de “facilitar la seva estratègia exportadora”.

“D’aquesta manera, -ha afegit- els acompanyem en un camí imprescindible per consolidar un nou model productiu valencià més eficient i sostenible, basat en una societat del coneixement, la tecnologia i la innovació”.

Oltra ha participat a la inauguració del VI Congrés Go Global juntament amb el president del Consell de Cambres de Comerç, José Vicente Morata, i el director general de Cooperació Institucional i Coordinació d’Icex, Javier Sierra.

Per a la vicepresidenta, aquest congrés “és una oportunitat i una eina immillorable per a les petites i mitjanes empreses valencianes amb inquietuds en internacionalització, ja que permet conèixer les noves tendències exportadores, rebre assessorament per part de persones expertes i conèixer les possibilitats dels seus productes en els mercats internacionals gràcies a la connexió digital amb el personal de la Xarxa Exterior d’Ivace, a més de tenir contacte directe amb possibles importadors”.

En aquest sentit, ha ressaltat la gran acollida d´aquesta trobada, que combina la presencialitat amb l´atenció digital, desbordant totes les expectatives de les persones organitzadores, amb més de 1.000 signatures inscrites, i que mostren que “Go Global ha vingut per quedar-se i per ajudar i acompanyar les empreses valencianes en el procés d’internacionalització”.

Oltra ha destacat que, des del primer moment, el Consell “ha tingut clar que és essencial el suport a la internacionalització empresarial per garantir lʻestabilitat laboral i la creació de nous llocs de treball”, ha assenyalat.

“Per això, -ha assenyalat- continuarem treballant en l’obertura de nous mercats que permetin a les nostres Pimes “continuar obrint camins i generar més oportunitats d’exportació, i, en definitiva, millorar la vida de la nostra ciutadania amb la creació de noves oportunitats laborals”.

Exportacions i aposta pels mercats africans

D’altra banda, la vicepresidenta ha recordat que la Comunitat Valenciana es manté com una de les autonomies més exportadores d’Espanya, situant-se en el període de gener a agost del 2021 com a quarta amb més vendes als mercats exteriors, amb una “tendència al alça” que mostra una “recuperació gradual del dinamisme a les nostres exportacions amb increments en gairebé tots els sectors” i ha apostat per “seguir millorant”.

En concret, els primers vuit mesos d’aquest any les vendes de productes valencians a l’exterior van sumar 20.832,5 milions d’euros, amb un increment del 13,7€ interanual, que representa el 10,3€ del conjunt espanyol.

Alhora, ha destacat que un dels objectius del Congrés Go Global és abordar l’estratègia “Horizonte África”, amb l’objectiu d’augmentar la nostra presència empresarial en aquest continent que, sens dubte, afavorirà “un creixement just, inclusiu i sostenible del continent” .

Congrés Go Global

El Congrés Go Global està organitzat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball – mitjançant Ivace Internacional -, les Cambres de Comerç de la Comunitat i Icex Espanya Exportació i Inversions i compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Després de la celebració de la cinquena edició d’aquest esdeveniment de forma virtual el passat any, el Congrés Go Global reprèn la presencialitat al voltant de quatre matèries centrals: la logística internacional tradicional davant d’ecommerce, la ciberseguretat i ciberintel·ligència per a l’exportació, les estratègies de sostenibilitat per a la competitivitat de les empreses i l’estratègia “Horizonte África”.

A més, la presencialitat permetrà a les empreses reunir-se amb la Xarxa Exterior de l’Ivace i amb empreses importadores internacionals presents a l’esdeveniment. També estan previstes reunions virtuals amb les oficines comercials d’Icex a 16 mercats.

Les empreses s’han pogut inscriure de forma gratuïta en aquest esdeveniment, que compta amb ponents de primer nivell que participen en quatre grans taules de debat empresarial en què empreses de la Comunitat Valenciana oferiran les seves experiències i bones pràctiques de com aborden aquestes importants estratègies al seu dia a dia.

També hi haurà espais de diàlegs vinculats a diferents temàtiques amb l’objectiu de generar networking entre empreses tractores i empreses interessades en la matèria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: