El PPCS exigeix garantir els Rodalies a un PSOE que amenaça d’extingir-los

El Partit Popular de la província de Castelló ha exigit al Govern de Pedro Sánchez garantir la xarxa de Rodalies que connecta amb el nord de la província i que sota la gestió socialista “està en risc d´extinció”. Les obres que s’executen amb motiu del corredor mediterrani i que comportaran la implantació de l’alt internacional posen en dubte el futur d’aquestes connexions que són “vitals per al desenvolupament i les oportunitats de milers de famílies de la nostra província”.

Així ho ha considerat el vicesecretari de Coordinació Territorial del PPCS, Andrés Martínez, que ha reivindicat “la restitució de les dotze freqüències de trens que el PP va garantir durant el Govern de Mariano Rajoy i que a les mans dels socialistes ha quedat reduïda a 9 línies per sentit”.

Des del PPCS, “l’adaptació de vies a l’amplada internacional i l’execució del corredor mediterrani a la nostra plataforma ferroviària no es pot traduir en un minvament de recursos per als veïns de Castelló. I Castelló la formen 135 municipis, de nord a sud, que esperen que les inversions que s’executen al traçat ferroviari es tradueixin en millores, no en pèrdues i retallades”.

En aquest sentit, ha declarat el responsable de Coordinació Territorial, “el PSOE, des de la Diputació i el Consell, hauria de treballar per protegir els interessos de la nostra província en lloc de subhastar recursos que durant anys el PP va reivindicar per garantir els recursos que garanteixen servei , oportunitats i futur al territori”.

Així doncs, Martínez reclama un “compromís sòlid i ferm en defensa de la província”. “Ja està bé que la nostra província estigui a la cua de les oportunitats perquè el PSOE la menysprea”. “Les freqüències Rodalies s’han de restituir en forma de trens, no pas d’autobusos. Han de garantir el servei a famílies, estudiants i veïns que tenien al tren un mitjà de transport segur i garantista amb què accedir a estudis, sanitat o treball”. I per això “és urgent que el PSOE inverteixi i no només anunciï”.

Perquè la realitat, recorda Martínez, és que “dels 263 milions pressupostats pel PSOE per a aquest exercici 2021 no s’ha fet res. Que el Pla de Rodalies del 2017 aprovat pel PP i dotat amb 1.420 milions d’euros està abandonat en un calaix. I que l’OSP (Obligació de Servei Públic) mitjançant la qual el PP va assegurar a partir del 2018 les 12 freqüències Rodalies al nord de la província avui està desmantellada”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: