Oltra: “Crear una imatge per al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials és un pas més per construir un servei amb vocació universal”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat la imatge de el Sistema Públic de Serveis Socials en el que suposa “un pas més” en la construcció d’un sistema que té la “vocació de universal”, ja que pretén arribar a la totalitat de la ciutadania.

La vicepresidenta ha presentat la nova imatge de el Sistema Públic de Serveis Socials que, al seu parer, “posa als serveis socials en el lloc que per justícia els correspon, i els fa visibles trencant l’estigma propi i social que massa vegades acompanya una persona usuària d’aquest servei “.

Oltra ha assegurat que la construcció d’un Sistema Públic Valencià de Serveis Socials “és el major repte” a què s’ha enfrontat la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “per convertir-lo en una concepció moderna de drets subjectius i abast universal”.

S’ha referit a el símbol de la nova imatge “com a reflex d’allò que volem que sigui el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, el centre de la ‘Conselleria de la vida’, i és la” V “de vida la lletra que formen els tres cercles que construeixen el logotip de sistema “.

Aquest logotip dóna la imatge d ‘ “una xarxa” formada per un conjunt de serveis, centres i programes, que tenen com a finalitat “la promoció de el desenvolupament ple i lliure de la vida de qualsevol persona dins la societat, promovent l’autonomia personal, prevenint i atenent les necessitats personals, familiars i socials, així com fomentant la inclusió social des de la diversitat “.

Així mateix, busca visualitzar el sistema “com a símbol de vida per a les persones més vulnerables” i “dignifica la tasca de les i els professionals que treballen en els serveis i recursos socials dels municipis de la Comunitat”.

Oltra ha destacat que per primera vegada en la història de la Generalitat, s’ha treballat perquè la senyalètica que estarà a la façana dels centres inclogui tant el llenguatge de braille com pictogrames “per fer-la accessible a totes les persones, independentment de les característiques o diversitats “.

En aquest punt ha destacat la importància del disseny, ara especialment que València serà la capital mundial del disseny, “com a eina inclusiva de transformació social que, més enllà de la seva funció estètica, ens ajuda també a canviar el nostre entorn i fer-lo més humà , més proper, més propi i, alhora, més universal “.

Amb aquesta nova imatge de ‘V’, el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials serà, a partir d’ara, “reconegut i identificable com un lloc on hi ha gent treballant per tenir cura i donar suport a una persona que ho necessita”.

Per això la Conselleria va a llançar un vídeo informatiu que permeti a la ciutadania conèixer els serveis socials i la forma d’accedir a aquests recursos i centres on s’atén a les persones que en un moment determinat de les seves vides puguin necessitar informació, ajuda o atenció .

Aposta pel municipalisme

La vicepresidenta s’ha referit als avenços normatius que s’han realitzat en aquesta àrea, principalment la llei de Serveis Socials Inclusius, “com un compromís econòmic i de recursos humans i que va convertir la Comunitat Valenciana en el primer territori a tot Espanya que va declarar els serveis socials com d’interès general i essencials “.

Aquesta iniciativa ha anat acompanyada per l’aposta de el Consell “pel municipalisme”, ha subratllat Oltra, amb un increment en la inversió que ha s’ha multiplicat per 5 per contractar professionals en els serveis socials municipals.

Així, si el 2015 hi havia una inversió de 9,6 milions d’euros que permetia la contractació de 353 persones, ara la xifra ha pujat fins als 57,2 milions d’euros. Això suposa que les entitats locals podran contractar més de 2.600 professionals.

La vicepresidenta ha explicat que aquest canvi en el model es basa en la idea que els serveis socials municipals “són la porta d’entrada a el sistema” i conformen les zones bàsiques on la gent acudeix quan ho necessita.

La nova estructura de sistema es completa amb l’atenció primària específica, que també està en els ajuntaments i que amplia l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat.

A les àrees també es planifica i es garanteix els serveis d’atenció diürna, com els que acudeixen les persones grans o els centres d’atenció primerenca, on acudeixen els nens i nenes amb problemes de desenvolupament.

Finalment hi ha els departaments de serveis socials, l’atenció secundària, similars als departaments de salut, on es planifiquen els recursos de caràcter residencial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: