Oltra apel·la a la “col·laboració institucional” per revitalitzar la zona nord d’Alacant “amb plans i estratègies conjuntes d’inclusió social”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la col·laboració institucional “com a instrument fonamental en el procés de revitalització de la zona nord d’Alacant” a través de plans i estratègies conjuntes d’inclusió social a implantar en aquests barris de la ciutat.

Per impulsar aquesta col·laboració, la vicepresidenta s’ha traslladat a Alacant per mantenir una reunió amb el regidor de Coordinació de Projectes de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Peral, i tractar sobre polítiques en matèria d’inclusió social i infraestructures socials a la ciutat, concretament sobre el Pla d’Inclusió que actualment està preparant l’ajuntament.

Després de la reunió, la vicepresidenta ha agraït a Antonio Peral l’acollida i ha destacat que l’objectiu és “generar sinergies” per poder harmonitzar el treball de la Generalitat i de l’Ajuntament d’Alacant, i traçar “col·laboracions futures per posar en marxa de manera conjunta “, focalitzades principalment en la Zona de Campoamor i Zona Nord de la ciutat.

A la Zona Nord, la vicepresidenta ha explicat que cal “triangular” des de les competències de la Generalitat en matèria d’educació, serveis socials i habitatge, “amb tota la coordinació que l’Ajuntament va a fer a la segona fase de el Pla d’Inclusió “.

Fa menys d’un mes, la vicepresidenta va realitzar una visita a aquesta zona d’Alacant on es va reunir amb associacions i veïns i on va constatar la necessitat de “professionalitzar” les intervencions socials que es realitzin a la zona.

La vicepresidenta ha assenyalat que l’objectiu final és anar dotant a les persones que viuen a la Zona Nord de “eines que els permetin desenvolupar els seus projectes de vida independent i obrir aquests barris a la ciutat”, de manera que deixin de ser un punt de l’ que és molt difícil sortir “tant per la seva situació d’exclusió com per la pròpia trama urbana”.

A aquesta situació cal afegir que la pandèmia provocada per la COVID-19 ha impactat d’una manera més dura sobre els col·lectius més vulnerables. Per això, des de la Conselleria d’Igualtat s’han destinat durant aquest temps 11 milions d’euros de manera extraordinària als ajuntaments per a contractació de personal en serveis socials, atenció domiciliària, ajudes d’emergència i per a alimentació de nens i nenes. A l’Ajuntament d’Alacant es van destinar per a aquest fi un total de 911.000 euros.

zona Nord

En la seva visita a la Zona Nord de fa un mes, Oltra es va comprometre a mantenir reunions periòdiques amb associacions i veïns per establir una estratègia d’inclusió en aquests barris que, segons l’enquesta de Condicions de vida i situació laboral a la ciutat, presenten un alt índex de dificultats per arribar a final de mes amb una renda mitjana anual per persona de 4.630 euros.

La vicepresidenta ha assegurat que des de la Conselleria que dirigeix ​​es van a reforçar les accions dirigides a eliminar l’transmissió de la pobresa a través d’eines com la Renda Valenciana d’Inclusió i l’Ingrés Mínim Vital de l’Estat.

Al llarg d’aquesta tarda la vicepresidenta tornarà a reunir-se amb els veïns i veïnes de la Zona Nord per avançar-les mesures que es van a realitzar conjuntament amb l’Ajuntament d’Alacant.

Alacant Gastronòmica Solidària

La vicepresidenta ha visitat també aquest matí el CdT de la ciutat, on es porta a terme la iniciativa ‘Alacant Gastronòmica Solidària’ d’elaboració i repartiment de menús a través d’ONG i entitats socials.

Oltra ha felicitat a totes persones que han fet possible aquesta iniciativa en què han participat més de 500 persones voluntàries, 20 entitats socials i 150 empreses, i que ha permès el lliurament de més de 164.200 menús complets en 23 municipis d’Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: