Obres Públiques potencia l’oci saludable i la regeneració mediambiental amb una zona de descans i esbarjo a la Cala del Moraig de Benitatxell

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat les actuacions que està duent a terme la Generalitat per “recuperar zones de costa i beneficiar el medi ambient, que incideixen a més en la qualitat de vida de la ciutadania i són una palanca per a un desenvolupament sostenible”.

En la visita a la zona d’esbarjo que la Conselleria ha executat sobre la Cala del Moraig al terme municipal del Poble Nou de Benitatxell, Rebeca Torró ha explicat que s’ha millorat i adequat, de forma ambientalment sostenible, una zona de mirador que es trobava en estat degradat de conservació i ús, per a això, s’ha instal·lat una zona de descans i esbarjo que ja poden utilitzar els i les senderistes que recorren la ruta dels penya-segats.

S’ha invertit més de 174.000 euros en aquesta iniciativa, que s’engloba dins del Pla d’Actuacions a la costa i gaudi de la ribera del mar (PACMAR) i que proporciona un pas segur per als nombrosos senderistes de la zona, ja que s’han condicionat els accessos i connexions amb el sender local SL-CV50 i que discorre pel penya-segat sobre la cala del Moraig i que connecta amb Cala Llebeig i amb el Barranc de la Viuda.

Els objectius específics de l’actuació han estat promocionar el turisme saludable i mediambiental i el lleure esportiu, amb itineraris més ben condicionats i un espai obert on es preserva i es potencia l’accés i la percepció visual del paisatge.

També s’afavoreix la infraestructura verda amb pins, arbustos i flora autòctona, i abalisant zones de plantacions per afavorir el desenvolupament de la microfauna i microflora. Així mateix, es promou l’accessibilitat, la sostenibilitat i la integració amb l’entorn, minimitzant la petjada de carboni, instant la major part de mobiliari amb materials reciclats i reutilitzant el propi material de l’excavació.

La Conselleria ha actuat sobre una superfície aproximada de 1.500 metres quadrats, que inclou l’adequació dels dos accessos que parteixen des de la carretera central, un sender preexistent d’amplada escassa i l’escala, així com la millora de l’esplanada de la zona del mirador de la Cala Moraig.

La zona s’ha dotat de mobiliari de pícnic, aparcabicis, suports isquiàtics, fonts i bancs. Destaca una doble pèrgola que, situada estratègicament, permet la contemplació de l’entorn natural. Tot làmbit queda abalisat i protegit, tant per a la seguretat dels usuaris com per a la preservació de les espècies que es planten i les existents, de manera que es potenciïn els valors ecològics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: