Obres Públiques millora la seguretat de l’enllaç de la CV-10 amb la CV-20 al terme municipal d’Onda

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat el condicionament de carril d’acceleració sentit Castelló, de l’enllaç de la CV-10 amb la CV-20 al terme municipal d’Onda.

L’objectiu d’aquestes obres és millorar les condicions de conducció dels usuaris i usuàries i solucionar d’aquesta manera els problemes de seguretat viària existents actualment. Així, aquesta actuació s’enquadra en el compromís que té la Conselleria amb l’increment de la seguretat a la xarxa de carreteres de la Generalitat.

Aquestes obres, que es van a efectuar al ramal d’incorporació des de la glorieta de l’enllaç a la CV-10, suposaran una inversió aproximada de 350.000 euros i tenen un termini d’execució de tres mesos.

L’actual intersecció de les carreteres CV-10 i CV-20 es resol amb quatre enllaços que permeten al seu torn tant l’accés a una glorieta superior al tronc de l’autovia CV-10 com la incorporació directa entre les carreteres, amb l’objecte de descongestionar la rotonda superior.

Aquesta disposició funciona adequadament i permet que el trànsit prengui les adreces que necessita sense comprometre altres moviments. No obstant això, en l’enllaç que hi ha entre la CV-20 i la CV-10, utilitzat pels vehicles que es dirigeixen a Castelló, la longitud insuficient d’aquest carril d’incorporació a l’autovia CV-10 ha generat problemes de seguretat viària, donat l’alt percentatge de vehicles pesats que es registra en aquest tram de l’autovia, a més de ser un tram amb traçat en corba.

L’actuació que ha programat la Conselleria d’Obres Públiques consisteix a allargar el carril d’acceleració actual d’uns 140 metres de longitud, compost per 70 metres de carril i 70 metres de falca, fins arribar a una longitud de 420 metres, amb 285 metres de carril i 135 de falca, conferint un major grau de seguretat als vehicles que s’incorporen a la CV-10 en sentit Castelló.

Les carreteres CV-10 i CV-20 formen part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana. La CV-10 recorre de sud a nord la província de Castelló, comunicant l’A-7 a la Vilavella amb la N-232 a la Jana, amb una d’uns 42.580 vehicles i un 20,6% de pesats a l’entorn de l’enllaç .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: