Obres Públiques inicia la construcció d’un pas de vianants subterrani a Meliana sota la línia 3 de Metrovalencia

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat les obres de construcció d’un pas inferior per a vianants sota la infraestructura de la Línia 3 de Metrovalència al costat de l’estació de FGV a Meliana.

Les obres tenen una inversió de més d’un milió d’euros i tenen un termini d’execució de 12 mesos. Per la seva ubicació, aquest nou pas inferior és molt important per facilitar l’accés a l’estació i connectar la part sud-oest del nucli urbà amb la nord-est.

L’actuació, que ha previst el departament que dirigeix ​​la consellera Rebeca Torró, crearà un nou accés segur a l’estació de metro per a veïns i veïnes de la zona sud-oest del nucli urbà de Meliana en evitar que hagin de travessar les vies pel pas a nivell existent al carrer Juli Benlloch. El nou pas inferior també millorarà la connexió entre les zones sud-oest i nord-est del nucli urbà en habilitar un nou punt de creuament de les vies, que dóna continuïtat per als vianants el viari dels dos costats.

Amb aquests objectius, l’obra contempla la construcció d’un pas inferior a l’entorn dels carrers Pintor Rafael Cardells i Isabel de Villena, al sud-oest de les vies, amb el carrer València al nord-est, a una distància de 120 metres al sud de la estació del ferrocarril.

El pas inferior dissenyat consisteix en un calaix de formigó armat, amb una longitud total de 9,20 metres. Les escales es componen de dos trams rectes, perpendiculars entre si, i amb replà intermedi. Així mateix, es construirà dos ascensors un a cada extrem del pas inferior per garantir l’accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda i de dimensions suficients per baixar o pujar bicicletes.

El disseny adoptat cerca la integració urbanística de l’actuació a l’entorn, i el conjunt d’ascensor i escala s’ha dissenyat compacte, en un petit recinte circular tipus pati anglès, similar al construït a l’estació de la xarxa de Metrovalència a la plaça Espanya.

El procediment de construcció projectat consisteix en l’execució del calaix al costat de les vies i la seva posterior ubicació sota aquestes mitjançant empenta, minimitzant l’afecció a les vies i la circulació ferroviària. L´actuació s´ha dissenyat tenint en compte la zona de reserva per a la doble via i la urbanització de l´entorn immediat.

Aquesta actuació està inclosa als fons del mecanisme de recuperació i resiliència (MRR) corresponents a la Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té entre les seves funcions impulsar les actuacions encaminades al desenvolupament de models de mobilitat sostenible i entre ells, especialment els relacionats amb el foment de la intermodalitat i l’ús del transport públic, així com la seva integració a entorn urbà.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: