Obres Públiques i l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant aborden la prolongació del Tram fins al municipi

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha abordat amb l’ajuntament de Sant Joan d’Alacant la prolongació del Tram d’Alacant fins a aquest municipi.

Per analitzar les diferents alternatives de traçat per a la prolongació del Tram, la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, s’ha reunit amb l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Santiago Román, i el regidor de Mobilitat Urbana, Modernització, Transparència i Estadística, Pablo Celdrán. A la reunió també hi ha assistit l’equip tècnic de la Conselleria que està desenvolupant el projecte.

En aquesta reunió s’han plantejat els diferents avantatges i inconvenients de les alternatives que s’estudien per a la prolongació i que l’equip tècnic de la Conselleria està estudiant des de fa mesos des dels diferents aspectes tècnics i urbanístics que afecten aquest tipus d’actuacions.

La connexió entre el ramal de prolongació fins a Sant Joan i la línia 1 s’ha projectat als voltants de l’estació de Golf i es farà a diferent nivell, evitant afeccions negatives a l’explotació de les dues línies.

Després de l’estudi de diferents opcions, aquesta bifurcació es farà ampliant el pont de l’avinguda de les Nacions per donar cabuda a la doble via tramviària i continuarà pel PAU 5 d’Alacant, amb el propòsit de donar servei als nous desenvolupaments urbanístics ciutat i ampliar el rang de potencials persones usuàries de la xarxa Tram.

Així mateix, el traçat permetrà atendre el sector de Nou Nazareth, al terme municipal de Sant Joan d’Alacant, estenent el seu àmbit d’influència a les futures persones residents d’aquesta zona, ara en fase d’urbanització.

El traçat s’acaba a Benimagrell, des d’on s’ha planificat la continuïtat cap a Mutxamel. Abans, donarà servei a l’Hospital Universitari, on se situarà la parada principal. En aquest punt s’establirà una àrea de parada d’autobusos que permeti i fomenti la intermodalitat entre els dos modes de transport, així com instal·lacions d’aparcament segur de bicicletes. D’aquesta manera, la parada esdevindrà un potent centre intermodal de transport.

Aquesta prolongació del Tram permetrà connectar Sant Joan d’Alacant i, per tant, l’Hospital Universitari i la Universitat Miguel Hernández, amb Alacant i la resta de municipis que ja estan interconnectats, com ara El Campello, Benidorm i Sant Vicent de Raspeig, entre d’altres , gràcies a aquest forma de transport.

Les properes setmanes, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat sotmetrà l’estudi informatiu als tràmits d’informació pública i informe dels organismes afectats, cosa que permetrà donar a conèixer al públic els detalls d’aquesta actuació, i la participació pública .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: