Obres Públiques finalitza una rotonda a la CV 835 que contribueix a alleugerir el trànsit en el principal accés a Monòver

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat les obres de construccio? D’una glorieta en la Travesi? A de la CV 835 al seu pas per Mico? Var. El pressupost invertit en aquesta actuacio? De millora de la seguretat viària ha ascendit a 135.000 euros i s’han executat en un termini de tres mesos.

Les obres han consistit en l’execució d’una glorieta sense semàfors per millorar la seguretat viària d’una intersecció semaforitzada en forma de T, on “les esperes com a conseqüència dels cicles indicatius dels semàfors provocaven molèsties als usuaris, entre d’altres mancances de seguretat viària i mobilitat de vianants, en l’accés Est a Monòver “, ha indicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i mobilitat, Arcadi Espanya.

En aquest sentit, la Conselleria ha dissenyat per aquesta intersecció, principal accés a Monòver, una glorieta que canalitza de forma adequada les diferents trajectòries i “contribueix a calmar el tra? Fic, a el temps que millora la capacitat de la interseccions? N, redueix els temps d’espera, millora la mobilitat de vianants, així? com la Integracio? n urbana a l’entorn de la glorieta “, ha definit el conseller.

La rotonda disposa d’un radi exterior de 13,25 metres, amb una calçada anular amb un carril de 5 metres d’ample i amb un illot central. Compta amb instal? N d’enllumenat per a la qual cosa s’han disposat 10 punts de llum equipats amb lluminàries tipus LED. L’obra s’ha dut a terme sobre terrenys qualificats com viari pu? Blic, excepte una pequin? A afeccions? De 17 metres quadrats que va ser cedida per l’ajuntament de Mono? Var, per la qual cosa no ha estat necessari expropiar.

altres actuacions

Per la carretera CV 835 transiten una mitjana de 3.037 vehicles a el dia al seu pas pel sòl urbà de Mono? Var. Discorre pel costat Sud-Est de el nucli urbà i adopta respecte a aquest 1 posicio? N perifèria? Rica. Aquesta Travesi? A connectava amb el viari urbà a travessia? S de tres interseccions, una al costat Sud (direccio? N Novelda), una altra al centre d’aquesta Travesi? A, al costat de el parc municipal, i la tercera al costat aquest (direccio? n Elda).

Al an? O 2017, la Conselleria va reconvertir? l’accés Sud en una rotonda, que va demostrar? funcionar molt satisfactòriament. Posteriorment, ja en el an? O 2019, es van executar les obres per reconvertir la rotonda partida semaforitzada existent en una rotonda convencional sense sema? Fòrums, actuacions? Que tambié? N va suposar una millora en la ordenacions? De l’tra? Fic i en la mobilitat de vianants. Finalment, la Conselleria ha acabat la tercera actuació en l’accés Est a el municipi de Monòver.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: