Obres Públiques avança en la construcció de la passarel·la ciclopeatonal sobre la V-30 que unirà València amb l’Horta Sud

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la col·locació dels calaixos sobre els quals s’assentarà la passarel·la ciclopeatonal que creua la V-30 i en Nou Llit del riu Túria, segons ha indicat el responsable de l’departament, Arcadi Espanya, durant el seguiment que ha efectuat a les obres.

Així, la nit de dimarts a dimecres i la nit de dimecres a dijous, “està tallada l’autovia V-30 per a col·locar els calaixos”, ha explicat el conseller, que ha afegit que “aquesta passada nit s’ha procedit a posar els de l’ costat de barri de la Torre i després, aquesta pròxima nit, la de dimecres a dijous, es treballarà en el costat de barri de Sant Marcel·lí, ja que s’està treballant de nit per minimitzar a l’màxim les molèsties als conductors “.

Amb aquesta passarel·la, ha subratllat el titular d’Obres Públiques, “vencem les barreres que, per a ciclistes i vianants, suposen el nou llit i la V-30 i unim d’una manera sostenible els barris de València de Sant Marcel·lí, La Torre i Sociopolis , i també la ciutat amb els municipis de la comarca l’Horta Sud “.

La passarel·la de 300 metres de longitud sobre el conjunt que conformen el Nou Llit del riu Túria i l’autovia V-30 disposarà tant de rampes adaptades com d’escales. L’amplada lliure de la plataforma és de 5 metres i la secció transversal està projectada amb un calaix mixt d’acer i formigó. A la marge sud de la passarel·la es desprenen dos ramals, un per connectar amb La Torre i un altre per donar continuïtat a l’andana ciclopeatonal paral·lel a la CV-400.

A més, ha remarcat Arcadi Espanya, “estem donant continuïtat a la ruta ciclopeatonal CR-400 a l’connectar València ciutat amb els municipis de Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal i Paiporta que acabava en els voltants de barri de Sociopolis”.

Així primer, la Conselleria va posar en funcionament el pas inferior sota la plataforma de la carretera CV-407 que uneix el carril ciclopeatonal CR-400 amb aquest barri de València separat de la ciutat per la V-30 i el nou llit, i també un tram de carril bici que discorre per la zona urbanitzada de Sociopolis.

Segons ha assenyalat el conseller, “aquesta obra no només potència i facilita una mobilitat més segura i sostenible, fonamental avui dia, sinó que també torna a unir València amb els seus barris i amb els municipis de l’Horta Sud que havia quedat trencada amb la construcció d’aquestes dues grans infraestructures que són el nou llit i la V-30 “.

La població dels barris de la Torre i dels diferents municipis de la comarca de l’Horta Sud és d’uns 100.000 habitants i la distància d’aquests municipis amb la ciutat de València és inferior a 6 quilòmetres en el trajecte més llarg, però en actualment, la connexió ciclista i de vianants amb València només pot realitzar-se a través d’un pont, el del carrer José Soto Micó, amb accessos molt precaris i perillosos.

Aquestes obres estan finançades conjuntament per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) i s’han licitat per un import de més 5,9 milions d’euros amb un termini màxim d’execució de 24 mesos.

Aquesta actuació s’emmarca en l’estratègia de la Conselleria de vertebrar el territori. En aquest sentit, com ha indicat Arcadi Espanya, s’ha promogut, entre altres actuacions, “un Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes, amb un caràcter mediambiental i funcional que es desenvolupa tant a la comarca de l’Horta Nord com en la de l’Horta Sud pivotant respecte de l’eix central que és la ciutat de València “.

Un cop finalitzada les obres, es connectarà València amb l’horta a través d’itineraris històrics i naturals, que “posen en valor el paisatge i els espais de parc natural de l’Albufera i el parc natural de el Riu Túria”, ha destacat Arcadi España.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: