Labora obre la inscripció per a 90 cursos gratuïts dirigits a persones desocupades

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha obert el termini d’inscripció per als cursos de formació 2021, amb prop de 90 cursos gratuïts de formació per a persones desocupades. A cada curs podrà haver un màxim de 10 persones inscrites, per garantir les mesures anti-COVID.

Les persones desocupades inscrites en Labora poden sol·licitar ja una plaça a aquella oferta formativa que més els interessi per millorar el seu currículum. Per a això hauran d’accedir a Punt Labora a través d’l’apartat de Formació. A més, es pot accedir a través de l’APP GVA Punt Labora.

Per seguir fàcilment aquests passos, Labora disposa d’un tutorial al seu canal de Youtube: ‘Com m’inscric a un curs de Laboratori’ (consultar aquí). No obstant això, el personal orientador de Laboratori atén les persones que tinguin dubtes, tant per a formalitzar la inscripció com per conèixer quins continguts s’adapten més al seu perfil professional. La sol·licitud per rebre assessorament personalitzat es pot tramitar de forma senzilla a través del web, seleccionant l’opció ‘Cursos de formació’.

(Consultar aquí).

labora Formació

Els cursos tindran lloc en els Labora Formació, que són centres dedicats a l’ensenyament especialitzat en Formació Professional per a l’Ocupació, amb seus a Alacant, Aldaia, Benicarló, Castelló, Catarroja, Elda, Elx, Gandia, Ontinyent, Oriola, Paterna, Picanya i València.

En aquests centres s’imparteixen diferents cursos amb els que es poden obtenir certificats de professionalitat. Labora disposa d’un canal de Youtube amb diversos vídeos on explica la importància d’aquests centres com a suport a la ciutadania per completar la seva formació i garantir el seu accés a l’mercat laboral (consultar aquí).

Models de cursos

Entre els cursos destaquen aquells orientats a treballs d’atenció a el públic, com venda de productes i serveis turístics; també s’ofereixen cursos destinats a formació en perruqueria, instrucció de ioga, treballs de fusteria i moble, manteniment de sistemes elèctrics o muntatge de sistemes domòtics i classes d’idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com Anglès o Alemany.

Així mateix, s’imparteixen cursos dirigits a persones amb intenció d’emprendre, com posicionament web i màrqueting digital en cercadors o gestió administrativa i financera d’el comerç internacional.

També es destina formació a altres sectors especialitzats, com el culinari, amb sumilleria, així com altres cursos de perfeccionament, com a operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles o operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics.

Les persones desocupades que no puguin accedir a aquests cursos per falta de formació bàsica, poden accedir a les proves que acrediten les competències clau, i així optar a aquestes titulacions certificades.

Una formació a mida per a cada territori

Els cursos de formació de Laboratori estan adaptats a les necessitats de cada territori. Així, cada any, es realitza una detecció de necessitats formatives amb l’objectiu d’oferir cursos que siguin útils a les persones aturades i s’adeqüin a la realitat de l’mercat laboral valencià.

En total, la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Laboratori, oferirà al voltant de 90 cursos que podran beneficiar 900 persones. La formació es realitzarà exclusivament en els centres propis de Laboratori, denominats Labora Formació. La majoria de les accions formatives ofertades permeten que l’alumnat obtingui un certificat de professionalitat oficial que acredita la seva capacitació per a l’exercici de la professió. Aquest tipus de certificats és especialment valuós per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: