Nous criteris d’ús de la mascareta a la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant ha establert nous criteris per a la utilització de la mascareta a les seves instal·lacions i espais després de la publicació del Reial decret 286/2022, així com la RESOLUCIÓ de 21 d’abril de 2022, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, i prenent en consideració les recomanacions del Grup de Prevenció de Riscos Laborals PRL de CRUE Sostenibilitat.

D’aquesta manera, la UA ha establert que és especialment recomanable utilitzar mascareta per a tota la comunitat universitària a tot espai interior compartit del campus, mentre que és obligatori el seu ús per a tota la comunitat universitària en espais de treball o activitats acadèmiques de caràcter sanitari o soci sanitari, i per al personal PAS i PDI també en aquelles activitats en què no es pugui mantenir la distància mínima interpersonal d’1,5 m. durant temps perllongat. Així mateix, continua sent obligatori mantenir les mesures de ventilació a totes les estades docents i laborals. Totes aquestes mesures són també de compliment obligat per al personal de les empreses externes que prestin serveis a les instal·lacions de la universitat.

La Universitat d’Alacant recorda que, a més de l’ús responsable de la màscara per a cada situació, s’hauran de tenir presents les altres mesures preventives habituals davant de la COVID-19, com ara la distància de seguretat, higiene respiratòria, rentat de mans, etc. i que totes aquestes mesures podran ser objecte dadaptació en funció de lestat de la pandèmia, les seves característiques i del resultat de les avaluacions específiques del risc que en cada cas es puguin realitzar a través del Servei de Prevenció.

Finalment, cal tenir en compte que en els casos contemplats a la normativa vigent serà exigible l’ús de la mascareta en aquelles persones que, segons criteri sanitari, presentin símptomes lleus compatibles amb COVID-19 durant els 10 dies posteriors a l’inici de símptomes, persones considerades cas confirmat per prova diagnòstica d’infecció activa (PDIA) durant els 10 dies posteriors a l’inici de símptomes o al diagnòstic en el cas de les persones asimptomàtiques, persones vulnerables i els contactes estrets de persones vulnerables de casos confirmats durant els 10 dies posteriors a la darrera exposició.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: