NIDDO, un projecte integrat on la primera infància és la veritable protagonista

L’alumnat de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de Florida Universitària col·labora per primera vegada en el projecte integrat amb l’alumnat del cicle de Disseny i Moblament del Centre Integrat de Formació Professional de Catarroja, amb l’assessorament de Nens Gestió Educativa . Es tracta d´una nova iniciativa de col·laboració de Florida Universitària entre centres que persegueix dissenyar i fabricar materials de joc per a nens i nenes de 0-3 anys.

“Aquesta col·laboració permetrà unir els diferents coneixements i també compartir la il·lusió per donar resposta a la necessitat de joc de la infància, tan important per al desenvolupament”, comenta María Fornas, professora del primer cicle d’Educació Infantil.

Tot va començar amb una sessió de llançament, on l’alumnat dels dos cicles es va conèixer i crear cinc equips interdisciplinaris. El seu primer repte va ser donar nom al projecte. Així va arrencar NIDDO: joguines de fusta.

Després del primer intercanvi d’idees i possibilitats entre l’alumnat dels dos cicles es va desenvolupar a Florida Universitària una sessió d’assessorament sobre materials de joc per a la primera infància impartida per Chusa Campillo i Juvi Galán, que van transmetre la seva experiència a la quotidianitat de les escoles infantils. i van ajudar els diferents grups a anar definint les propostes de materials de joc.

A l’inici del mes d’abril, cada equip va anar a visitar una escola bressol Ninos a la qual va dirigit el material dissenyat i van tenir l’oportunitat de conèixer l’espai i els nens i nenes per als que estan treballant. Les coordinadores de les escoles van conèixer les propostes de l’equip, i amb els consells i les recomanacions, l’alumnat va continuar perfilant i concretat els detalls de la seva proposta.

Actualment estan en una fase de concreció. D’una banda, els alumnes del cicle de Disseny i Moblament treballen en el prototip del recurs, mentre que els alumnes del cicle d’Educació Infantil defineixen quina és la fonamentació pedagògica d’aquest material, una tasca fonamental perquè els recursos finals donin resposta a les veritables necessitats de la infància.

Durant el proper curs el projecte NIDDO continuarà treballant per fer realitat aquestes propostes de joc que podran gaudir els petits i les petites de NINOS. “Més enllà d’aprenentatges tècnics, aquesta experiència està aportant als que hi participen, la presa de consciència de com n’és d’important la cura, el respecte i el bon fer per a la primera infància, l’etapa on es defineixen les bases de les persones que serem en un futur”, comenta la professional de Florida Universitària.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: