Navarro destaca la funció dels meteoròlegs per conscienciar la societat sobre el canvi climàtic

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica, Isaura Navarro, ha destacat la funció dels meteoròlegs per conscienciar la societat que els fenòmens meteorològics extrems són conseqüència del canvi climàtic.

Durant la seva intervenció a la inauguració del Fòrum de Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic, organitzat per À Punt i amb el patrocini de la Conselleria, Isaura Navarro ha agraït als professionals del pronòstic del temps la tasca de divulgació que realitzen des dels mitjans de comunicació per fer-la més comprensible per la ciutadania com l’ús de noms per a les borrasques, huracans, i la continuïtat que es fa a la informació dels pronòstics meteorològics.

A més, Navarro ha ressaltat que la col·laboració d’aquests professionals de la comunicació especialitzada en meteorologia resulta important per apuntar que aquests fenòmens meteorològics extrems tenen conseqüència a la vida de les persones, a l’activitat econòmica com per exemple a l’agricultura i en definitiva al futur com a societat.

En aquest sentit, la consellera ha insistit en la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic i de conscienciar no només la ciutadania, sinó també el món empresarial i fins i tot aquelles administracions públiques que encara no prenen mesures per pal·liar-ne els efectes.

Durant la seva participació, ha recordat el caràcter actiu en aquest àmbit del Govern Valencià i de les mateixes Corts Valencianes assenyalant que tenen previst aprovar la setmana que ve la llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica i que ja han aprovat la llei d’Economia Circular i ha afegit altres èxits, com la capitalitat verda europea per a la ciutat de València el 2024.

La consellera ha conclòs indicant que els reptes que planteja el canvi climàtic són molt grans i per això cal la implicació de la ciutadania i això s’aconsegueix reforçant la conscienciació sobre aquests fets.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: