Navarro aposta per l’agricultura ecològica com a garantia de salut, sostenibilitat i proximitat

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha participat en unes jornades al costat de la Conselleria d’Agricultura del Govern de Canàries, amb la finalitat d’estrènyer lligams entre els dos territoris per avançar en la transició cap a models de producció ecològica i de consum sostenible daliments.

Segons ha assegurat la mateixa consellera, es tracta d’“una trobada molt productiva per intercanviar experiències que ens serveixin per promoure la salut des de la prevenció i la sostenibilitat, i en aquest sentit l’agricultura ecològica ocupa un paper fonamental com a garantia de qualitat, proximitat i temporada”.

Així mateix, la consellera també ha posat en valor el lideratge valencià en producció ecològica ja que, gràcies a la posada en marxa del I i II Pla Valencià de Transició Agroecològica, més del 85 % dels municipis valencians ja treballen l’agricultura ecològica i estem per sobre del 20% en superfície dedicada a l’agricultura ecològica molt a prop ja del 25% fixat com a objectiu per la Unió Europea el 2030”.

Uns plans que, tal com ha endegat Navarro, pretenen accelerar la transició ecològica justa, fer front als reptes d’emergència climàtica i propiciar un model d’alimentació més sostenible i saludable a la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que a les jornades també hi ha participat la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Ofelia Gimeno, i han insistit en el projecte de decret del Consell per garantir l’alimentació saludable i sostenible en tots els àmbits públics (menjadors escolars, residències , hospitals, universitats, etc.), així com al projecte SchoolFood4Change que busca que els menjars escolars siguin agradables i saludables per a l’alumnat i per a la cura del planeta.

En aquesta mateixa línia, el govern Canari ha detallat el Programa Ecomenjadors. Un pla que promou el desenvolupament del sector ecològic a les Canàries i la millora de la qualitat de l’alimentació de centres escolars i sociosanitaris, introduint el producte ecològic, local i de temporada a l’elaboració dels menús.

Visites

Aquestes jornades de transferència de coneixement i intercanvi d’iniciatives celebrades a Tenerife també s’han complementat amb visites a diversos centres que promouen i reforcen l’aposta del Govern canari pels productes ecològics, frescos i de quilòmetre zero, com el CEIP Acentejo, la Finca el Conuco i l’Empresa Buscant-me les Fesoles (BLH).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: