Navarro anuncia que el Consell reprendrà l’Observatori Ciutadà de l’Aigua

La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha anunciat que la Generalitat reprendrà l’Observatori Ciutadà de l’Aigua amb l’objectiu de contribuir a un model de gestió de l’aigua més eficaç, transparent i sostenible.

En una reunió celebrada aquest matí junt amb representats de la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua al Xúquer, Navarro ha comunicat que en les properes setmanes es convocarà aquest Observatori per tal de “trobar respostes col·lectives a necessitats i problemàtiques de l’aigua a la Comunitat Valenciana des d’una perspectiva sostenible, conciliadora i que faça front a les dificultats que ens assevera l’emergència climàtica”.

Navarro ha explicat que tornar a posar en marxa l’Observatori Ciutadà de l’Aigua “ens permet engegar víes de treball fonamentals per un dret humà bàsic i per uns recursos naturals que no són infinits i que cal protegir”. De fet, tal com insisteix, “servirà perquè la ciutadania des de la transparència compte amb informació suficient per a fugir de manipulacions interessades sobre un assumpte tan important com és l’aigua i el dret a que també siga de qualitat”.

Així mateix, la consellera també ha expressat la necessitat d’una agricultura sostenible que tinga garantida l’aigua suficient per als cultius.

Durant l’encontre, també s’han compartit preocupacions sobre la sobreexplotació del aqüífer de la Manxa Oriental, el trasvassament Xúquer-Vinalopó i els reptes als quals cal fer-li front per combatre el canvi climàtic i la seua implicació sobre el recurs de l’aigua.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: