Mulet: “El Govern s’inventa in extremis un ridícul cost per a evitar tramitar la Proposició de Llei que solucionaria el perjudici dels interins”

El senador i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha arremès hui contra el Govern per haver donat per conclosa la tramitación de la Proposició de Llei impulsada per la coalició per a donar compliment a la sentència europea i directiva sobre treball temporal que ha condemnat a Espanya per abusar dels interins “sense que procedisca la seua presa en consideració, en haver manifestat el Govern la seua disconformitat en termini”. El termini per a presentar alternatives a la Proposició de Llei finalitzava el dia 15 d’aquest mes i pretenia debatre solucions per als centenars de milers de treballadors afectats per aquesta situació que hi ha al nostre país.
El Govern ha entrat a valorar que l’impacte econòmic que tindria la mesura en el conjunt dels comptes públics d’acord amb les estimacions realitzades pel Ministeri de Política Territorial i Función Pública que considera que l’aprovació de la proposició de llei de referència és susceptible de produir en els Pressupostos Generals de l’Estat en vigor un augment dels crèdits pressupostaris d’almenys, 1.800.000 euros. Una valoració que no ve avalada per cap informe. “Si aquest és el cost de regularitzar el perjudici, que ho facen ja, perquè estan demostrant la seua falta de sensibilitat”, ha afegit.

Per a Mulet “aquesta eixida és clarament un veto polític a una solució d’un problema que el Govern no vol veure ni afrontar. Ni ho va fer l’anterior ministra Carolina Darias ni sembla estiga per la labor Miquel Iceta i és una burla cap als milers de treballadors del sector públic i els drets dels senadors, ja que tal excusa no se sosté, perquè es tracta de places ocupades que, a més, ho han estat en els últims anys i de diferents administracions públiques, de manera que en el cas que tinguera algun impacte, seria ‘calderilla’ que no justifica bloquejar una situació legal com la que proposava Compromís per a dotar d’un marc general amb el qual afrontar la situació que pateixen els treballadors públics i la nostra administració”, ha indicat.

La coalició lamenta que el Govern s’estiga inventant un problema amb el qual tapar-ne un altre i bloquejar la iniciativa democràtica d’una formació que pretén aportar el seu gra d’arena per a trobar solucions i dóna per trencada la cortesia parlamentària cap a l’Executiu davant el seu incompliment reiterat de terminis i “la prepotència que està demostrant amb arguments puerils: no rebre el ministre als afectats, no comparèixer per aquesta qüestió al Senat, ni contestar les cartes de petició de reuniones enviadas”.

El senador valencianista ha afegit que “malgrat aquest Govern, continuarem, recorrerem aquest veto polític, reformularem la proposta si és necessari i continuarem actuant d’una forma constructiva davant aquesta qüestió”. Hui mateix Compromís ha proposat la compareixença davant la Comissió de Funció Pública de la qual forma part Carles Mulet de José María Goerlinch Peset i Remedios Roqueta Buj, Professors del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València Estudi General (Catedràtics) per a aportar la seua opinió de cara a aprovar una norma legal sobre la base de la jurisprudència del TJUE, possibilitant un procés extraordinari de consolidació d’ocupació temporal basada excepcionalment en l’accés mitjançant concurs de mèrits al qual es refereix l’art. 61.6 de l’EBEP. Aquests catedràtics han elaborat un dictamen on es plasma la viabilitat de la Proposició de Llei a la qual s’ha oposat l’Executiu.

La iniciativa parlamentària de referència proposa realitzar una convocatòria extraordinària per una única i sola vegada, per a consolidar al personal interí o temporal que es trobe treballant durant més de tres anys ininterromputs en la mateixa plaça de l’Administració, mitjançant Concurs de Mèrits de l’article 61.6 de l’EBEP, procés excepcional en el qual únicament participaria el personal que es trobe ocupant els llocs objecte de la convocatòria. D’altra banda, proposava que el personal afectat es quedara en les seues places amb la qualificació de ‘a extingir’, la qual cosa donaria una estabilitat a la seua situació i permetria complir amb les obligacions de la sentència europea i estabilitzar als afectats abusats fins a la seua jubilació.

facebook twitter youtube instagram flickr

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: